Başkan Külcü'den Öğretmenlere Yemek - Son Dakika
Yerel

Başkan Külcü'den Öğretmenlere Yemek

Başkan Külcü\'den Öğretmenlere Yemek

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu yıl ilk kez göreve başlayan öğretmenlere yemek verdi.

14.09.2012 10:17

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, bu yıl ilk kez göreve başlayan öğretmenlere yemek verdi.

İnci Park'ta düzenlenen yemeğe Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Milli Müdürü Aytekin Girgin, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, şube müdürleri ile öğretmenler katıldı. Yeni atanan öğretmenlere seslenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, "Eğitim davasına ne kadar sahip çıkarsanız, kendinizi ne kadar canlı tutarsanız, Türkiye'nin geleceği de o kadar aydınlık olacaktır" dedi.

Dün kendine ait sorumlulukları olan ve kendi hayatını istediği gibi şekillendirme hakkında sahip olan öğretmenlerin bugün kendilerinden öte daha büyük sorumluluklarının bulunduğunu dile getiren Külcü, "Siz artık Türkiye'nin gelecekte bütün yükünü omuzlarında taşıyacak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olan nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Onun için üzerinizdeki sorumluluk çok önemli" diye konuştu.

Eğitim alanında son 10 yılda devlet olarak yapılan çalışmalar ile atılan adımların milli eğitim camiasına ilişkin bakış açısını da yeniden şekillendirdiğini dile getiren Külcü, Türkiye'nin artık eğitim konusunda vizyonu olan, fedakarlıklarını karşılayabilen ülke haline geldiğinin altını çizdi. Geçmişte daha çok savunma sanayine ayrılan kaynakların bugün Türkiye'nin geleceği, heyecanı, umudu olarak görülen genç nesilleri yetiştiren milli eğitim camiasına aktarıldığını vurgulayan Külcü, bunun kendileri için önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi. Fiziki anlamda da eğitim alanında ciddi çalışmalar yapıldığına işaret eden Külcü, "Ülkemiz dün olduğundan daha güçlü, kaynaklarımız daha fazla. Bunları doğru planlamalarla olması gereken yere kanalize ediyoruz. 10 yıl önce 350 bin derslik varken, 10 yılda 180 bin yeni derslik inşa ederek yavrularımızın ikili eğitimden uzak, daha az sayıda öğrencilerle sınıf ortamını paylaşacağı bir noktaya doğru yavaş yavaş getiriyoruz. Tabi bunlar sadece sınıf yapmakla sınırlı değil. En önemlisi müfredat konusunda çalışma yapıldı. Ezberlediğiniz şeyleri yarın değiştirdiğinizde adeta hafıza sıfırlaması riski vardı. Onun yerine öğreten, düşündüren, tartıştıran bir eğitim sistemine Türkiye geçmeyi başardı.

İnternet ortamında ki değişim, tablet bilgisayar, akıllı tahtalar dün bizim elimizde olmayan imkanlardı. Kimimiz 5 sınıfın aynı odada olduğu yere biz okul derdik. Şehir merkezinde az sayıda okul vardı. Bugün bunların hepsini geride bıraktık. Yarınlara daha güvenli bakan Türkiye'nin vatandaşı olarak yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Sait Topoğlu ise, "Eğitim her engeli aşan en önemli faktör. Sizler de eğitimin birer mimarısınız. Yavrularımız sizin elinizde şekillenecek ve gelecekte ülkeyi onlar yönetecek. Bizler de bugünleri öğretmenlerimize borçluyuz. Eğitim ordusunun yeni bir neferi olarak yeni bir mesleğe başlıyorsunuz. Görevlerinizde hepinize başarılar diliyorum. Çocuklarımız sizlere emanet" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Külcü'den Öğretmenlere Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement