Başkan Özgan: "Turizmi Hep Birlikte Geliştirmeliyiz" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başkan Özgan: "Turizmi Hep Birlikte Geliştirmeliyiz"

Başkan Özgan: "Turizmi Hep Birlikte Geliştirmeliyiz"
20.04.2012 17:40

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "2004 öncesi ulusal basında sürekli cinayet ve dilenci haberleri ile yer alan ilçemiz artık ilçemizin yöresel ürünleri, tarihi ve kültürel dokuları ile anılmaktadır" dedi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "2004 öncesi ulusal basında sürekli cinayet ve dilenci haberleri ile yer alan ilçemiz artık ilçemizin yöresel ürünleri, tarihi ve kültürel dokuları ile anılmaktadır" dedi.

Özgan, Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen "Kozan'daki Turistik Değerler ve Yapılan Çalışmalar" konulu konferansta, turizmin sadece belirli bir kişi ya da kuruluşu değil tüm Kozan'ı ve ülkeyi ilgilendirdiğini söyledi. Özgan, "İlçemizde turizmin gelişmesi için elimizden gelen gayret ve çabaları halkımızın destekleri ile sürdürüyoruz. Bizim seçim öncesi vaatlerimiz arasında da ilçemizdeki turizmin geliştirilmesi de vardı. 2004 yılında Beypazarı'na bir gezi düzenlemiştim. O dönemin Belediye Başkanı Mahsur Yavaş Beypazarı'nı gezdirmişti. Beypazarı'nda dış turizmden çok iç turizm gelişmiş. Aslında orada Karasis Kalesi, Kozan Kalesi, Anavarza Kalesi, Hoşkadem Camisi, Kozan Barajı, Dağılcak, Cennet Vadisi gibi doğa harikası yerler yok. Beypazarı'nda tarihi Osmanlı Konakları yeniden restore edilmiş ve yöresel ürünler ön planda tutularak halk buna sahip çıkmıştır. Bizlerde ilçemize ait yöresel ürünlerimiz portakal, keçiboynuzu, melengiç kahvesi, zeytinyağı gibi ürünlerimize sahip çıkalım ve bunları marka haline getirelim" dedi.

Turizmin ilçede geliştirilmesi için akademisyenlerin de katılımı ile bir çalıştay yaptıklarını kaydeden Başkan Özgan, "İlçemizde turizmden gerekli katkıyı görmek için

uzman ekiplerle birlikte çalıştık ve yapılması gerekenleri belirledik. İlçemizde de iş adamlarımız butik otelciliği geliştirmelidir. Ayrıca aşağı ve yukarı çarşıdaki dükkanlarımız restore edilerek ilçemizde güzel bir Osmanlı Çarşısı kazandırıldı. Kozan'da turizm sadece bir partinin, belediye başkanının veya halkın değil hepimizin sorunudur. Çünkü ilçemizdeki turizm geliştiğinde bundan herkes faydalanacaktır. 2004 öncesi ulusal basında sürekli cinayet ve dilenci haberleri ile yansıyan ilçemiz artık ilçemizin yöresel ürünleri, tarihi ve kültürel dokuları ile yer almaktadır" diye konuştu.

Kozan'ın daha güzel yerlere geleceğine inandığını kaydeden Başkan Özgan, yapılan çalışmaların turizm kadar gelecek nesiller içinde çok önem arz ettiğini söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Özgan: 'Turizmi Hep Birlikte Geliştirmeliyiz' - Son Dakika


Advertisement