Başkan Tatı Yaylacıklı Kadınların Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Başkan Tatı Yaylacıklı Kadınların Konuğu Oldu

Başkan Tatı Yaylacıklı Kadınların Konuğu Oldu

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Selanik Türkleri Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği'nin Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantının konuğu oldu.

28.06.2013 12:10

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Selanik Türkleri Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği'nin Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantının konuğu oldu. Yaylacıklı kadınlar Başkan Tatı'ya yöresel böreklerinden ikram ederek ağırlarken, önümüzdeki günlerde düzenlenecek 3. Balkan Festivali'nin de bir provasını yaptılar.

Selanik Türkleri Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği (Seltürk) Başkanı Ali Kara, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Nezir, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Seltürk Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Hepdemirgil ile birlikte Seltürk Kadın Kolları toplantısına katılan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, dedesinin bu mahallede yaşadığını anımsattı. Kadınlar Başkan Tatı'yı dileklerini iletirken, 1+3-14 Temmuz'da Buca Gölet Alanı'nda yapılacak Balkan Festivali'nde yapılacak çalışmaları da konuştular.

Aynı zamanda Balkan yemeklerinin ve kültürünün de tanıtıldığı festivalde Yaylacıklı kadınların ve tüm Balkan derneklerinin ev sahibi olacağını söyleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, "Bu günleri kültürümüzü tanıtmanın bir önemli aracı olarak birlikte değerlendirelim" dedi. Seltürk Kadın Kolu Başkanı Ümit Sözer Başkan Ercan Tatı'ya teşekkür etti.

HALKİDONA BELEDİYE BAŞKANI GELİYOR

Selanik Türkleri Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği (Seltürk) Başkanı Ali Kara Balkan, Festivali'ne katılmak üzere Selanik'in Halkidona Belediye Başkanı'nın Buca'ya geleceğini söyledi. Yaylacık'a göç eden dedelerinin "Yaylacık" olarak andığı Halkidona'nın Belediye Başkanı ile bir "Kardeş Kent"! protokolü imzalama isteğini de Başkan Ercan Tatı'ya ileten Kara, Kasaplar Keydanı'nda restorasyonu yapılan binanın derneğe tahsis edilmesi talebinde bulundu. Bu binada müze kurmak istediklerini kaydeden Kara, taleplerini Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da ileteceklerini ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tatı Yaylacıklı Kadınların Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement