Başkan Ürgüp, Belediye Personeli ile Sabah Kahvaltısında Buluştu - Son Dakika
Yerel

Başkan Ürgüp, Belediye Personeli ile Sabah Kahvaltısında Buluştu

Başkan Ürgüp, Belediye Personeli ile Sabah Kahvaltısında Buluştu

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediye personeli ile sabah kahvaltısında buluştu.

13.02.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediye personeli ile sabah kahvaltısında buluştu.

Başkan Ürgüp, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü ve güvenlik görevlileri ile sabah kahvaltısında buluştu. Paşafabrikası Kütük Ev'de düzenlenen kahvaltıda kısa birer selamlama konuşması yapan İşletme ve İştirakler Müdürü Zafer Demirok ve Mezarlıklar Müdürü Zeki Okur, Başkan Ürgüp'e teşekkür ederek seçimlerde başarılar diledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise "Belediye ailesi olarak Sivas'ın birçok işinden sorumlu durumdayız" diyerek hizmet döneminde belediye çalışanları arasında hiçbir ayrımcılık yapmadığını belirtti.

Ürgüp; "Bir insan anne karnından itibaren ölümüne kadar belediye hizmetleriyle muhatap olmaktadır. İşte böyle önemli bir görevi fedakar bir ekiple yürütmek gerekiyor. Göreve geldiğim günden bu tarafa sizleri eski yeni personel diye ayırmadım. Sizleri siyasi ayrıma tabi tutmadım, sizleri inanç ve fikir ayrılığına da tabi tutmadım. Bütün inançların gurupların, siyasetçilerin hepsine aynı yaklaşımı gösterdim. İşte bir ailede olması gereken budur." ifadelerini kullandı.

Görevde bulunduğu 5 yıl içerisinde hiçbir dönemde olmayan ölçüde çalışanların maaş ve özlük haklarının iyileştirildiğine de vurgu yapan Başkan Ürgüp, "Göreve geldiğimiz günden bu tarafa personel hakkına, hukukuna da çok saygı gösterdim. Maddiyat her şey değildir, maneviyat daha önemlidir ama hepimiz bir ev geçindirmek mecburiyetinde olduğumuz için gelir seviyemizin de iyi düzeylere çıkarılması gerekiyordu. Özbelsan personelinin ortalama 676 lira olan maaşı bu yıl itibarıyla ortalama bin 200 liranın üzerine çıkmış olacak. Asgari ücretin %20 artışını sağladık. Ciddi manada yeni yatırımlarla bir personel artışına da gittik. Belediye işçileri diye bahsettiğimiz kısım ise 11+11, 13+13 zamlar alarak bir rekor seviyesine kavuşmuştur. Geçen gün bir devlet kurumu ziyaretimde işçi temsilcisine ne kadar zam aldıklarını sordum, 4+4 dedi. Biz ise 13+13 oranında zam verdik. Memurlarımıza da aynı şeyi yaptık. Denge sözleşmesinde anayasa değişir değişmez henüz kanun çıkmadan bütün personelim ile bire bir imzaladım. Arkasından kanun çıkınca yetkili sendika ile oturduk masaya toplamda 850 lirayı bulan bir artış verdik. Bir araya gelme nedenimiz birlik ve beraberlik içindir, bir seçim faaliyeti değildir. Hangi parti ve görüşten olursanız olun bu başkanınızdan memnunsanız, başkanınız sizden destek bekliyor. Destek sırası sizde, sizin dualarınıza ve desteklerinize talibim. Tabi ki takdir Cenab-ı Allah'ındır. Bununla birlikte kullarında cüz-i iradesiyle her hadiseye yön vermesi Allah'ın izin verdiği ölçüde mümkündür" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Ürgüp, Belediye Personeli ile Sabah Kahvaltısında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement