Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmaları Derneği tarafından bu yıl 5. düzenlenen Arapça bilgi ve etkinlik yarışmasının finali gerçekleştirildi.
Batman Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen final yarışması bilgi ve şiir olmak üzere iki kategoride yapıldı. Yarışma öncesi konuşan Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Salih Yıldırım, öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak, her geçen gün önemi artan Arapça'ya dikkat çekmek için bu yarışmayı düzenlendiklerini söyledi.
Yıldırım, amaçlarının Arapça'yı daha etkin kullanan, yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen, sosyal, kültürel ve iktisadi ilişkileri gerçekleştirebilecek gençlerin yetiştirilmesine öncülük etmek olduğunu ifade ederek, dereceye giren öğrencilerin 26 Nisan'da bölge finalinde yarışacaklarını kaydetti.
İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fahrettin Burak'ın okuduğu Kuran tilaveti ile yarışma başladı.
Yarışmada, Batman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinci oldu. - Batman
Son Dakika › Yerel › Batman'da Arapça Bilgi Yarışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.