Batman Valiliğin'den Beyanname Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Batman Valiliğin'den Beyanname Uyarısı

Batman Valiliği, dernekleri beyannamelerle ilgili uyardı.

10.01.2012 10:20

Batman Valiliği, dernekleri beyannamelerle ilgili uyardı.

Batman Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, derneklerin valiliklere sunacağı "yıllık beyanname" döneminin 1 ocak günü itibariyle başlayıp Nisan ayının sonuna kadar devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Beyanname vermek için daha önce şifre alan dernekler, mevcut şifreleriyle giriş yaparak 2011 yılına ait beyannamelerini doldurabileceklerdir. Şifresi olmayan dernekler de www.dernekler.gov.tr web adresinden 'e-Dernek Kullanıcısı Olmak İstiyorum' linkini kullanarak şifre alabilirler. Aldıkları bu şifre ile sisteme giriş yaparak beyannamelerini internet üzerinden doldurabilir ve beyannamenin çıktısını, il merkezinde İl Dernek Müdürlüğüne, ilçelerde faaliyet gösteren derneklerinde ilçe kaymakamlıklarına elden teslim etmeleri gerektiği, Nisan ayı sonuna kadar 2011 yılı beyannamesini İl Dernekler Müdürlüğüne vermeyen derneklerin 5253 Kanununun 32'maddesi uyarınca haklarında idari işlem yapılacaktır.

Dolayısıyla derneklerin her hangi bir sıkıntı yaşamamaları açısından

'beyanname' verme konusunda derneklerin son güne kadar beklemeden, yukarıdaki işlemleri süratle yapmaları, gerek idare gerekse dernekler açısından ciddi kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca Valiliğimiz İl Dernekler Müdürlüğü bünyesinde dernek yöneticilerine yönelik 'Beyanname Tanzim ve Destek Masası' oluşturulmuştur."

- BATMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batman Valiliğin'den Beyanname Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement