Bayburt'ta Soğanlı Dağı'nda araçları kara saplanan Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı görevlileri Frank Poll ile Julıe Mary Holt jandarma ekiplerince kurtarıldı.
Gezmek amacıyla Trabzon'dan Bayburt'a giden BM Kalkınma Programı'nda görevli Yeni Zelanda vatandaşı Frank Poll ile Julıe Mary Holt'un aracı, Aydıntepe ilçesi Kılıçkaya köyü mevkisinde kara saplandı. Poll ile Holt, Ankara'daki BM ilgililerini arayarak yardım istedi.
Ankara'daki ilgililerin durumu Aydıntepe İlçe Jandarma Komutanlığı yetkililerine bildirmesi ile harekete geçen jandarma ekipleri, şahısların bulunduğu yeri "156 Jandarma İmdat Acil Konum Belirleme Sistemi" ile tespit etti. Poll ve Holt daha sonra, jandarma ve Bayburt İl Acil Durum ekiplerince kurtarılarak Aydıntepe İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi.
Burada 112 Acil Yardım ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilen Poll ve Holt, bir süre dinlendikten sonra Aydıntepe'den ayrıldı. - BAYBURT
Son Dakika › Yerel › Bayburt'ta BM Görevlilerinin Aracı Kara Saplandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?