Bayraklı Belediyesi'nin Ambulansları Dünyayı 8 Kez Dolaştı - Son Dakika
Yerel

Bayraklı Belediyesi'nin Ambulansları Dünyayı 8 Kez Dolaştı

Bayraklı Belediyesi\'nin Ambulansları Dünyayı 8 Kez Dolaştı

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne 2010 yılında alınan ambulanslar, geride bıraktıkları beş yılda 350 bin kilometre yol yaptı.

28.09.2015 10:33

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne 2010 yılında alınan ambulanslar, geride bıraktıkları beş yılda 350 bin kilometre yol yaptı. 24 saat görev başında vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veren ambulanslar bu rakamla dünyanın çevresini 8 kez dolaşmış oldu.

Bayraklı Belediyesi, sağlık alanında verdiği ücretsiz hizmetlerle adından söz ettiriyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılının Nisan ve Kasım ayında satın alınan iki ambulansla ulaşılması zor bir rekora imza attı. Ekipler, ambulanslarla 5 yıllık süre içerisinde ücretsiz çok sayıda hastanın yardımına koştu. Hasta vatandaşları evlerinde alan ekipler, ev ve hastane arasında vatandaşları başarıyla taşıdı. 24 saat aktif olarak çalışan ambulanslar, İzmir'in her hastanesine hasta nakilini gerçekleştirirken toplamda 350 bin kilometre yol kat etti. Ortalama sivil bir aracın yaklaşık 20 yılın üzerinde ulaşacağı bu kilometreye 5 yılda ulaşan ambulanslar, dünyayı 8 kez dolaşmış oldu. Ambulansların 9. dünya turu için ise önlerinde sadece 10 bin kilometre kaldı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, verdikleri sağlık hizmetinin birçok belediyeye örnek olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız işlerini gerçekten severek yapıyor. Hasta vatandaşlarımızı hastanelere taşıyoruz. Sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. Diyalize girmesi gereken çok sayıda kişi var. Onlara yardımcı olmak bizim görevimiz. Vatandaşlarımız randevu alarak ambulanslarımızdan ücretsiz bir şekilde yararlanabilir" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bayraklı Belediyesi'nin Ambulansları Dünyayı 8 Kez Dolaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement