Bedensel Engelli Kursiyerler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Bedensel Engelli Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Bedensel Engelli Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün elinden aldı.

17.05.2012 14:26

Manisa Bedensel Engelliler Derneği üyelerine yönelik Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından düzenlenen Muhasebe Meslek Elemanı kursunu tamamlayan 16 kursiyer sertifikalarını

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün elinden aldı.

Sertifika törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve kursiyerler katıldı.

Düzenlenen kurslardan çok memnun olduklarını,

kurs gören engellilerin birer iş sahibi olduklarını belirten Dernek Başkanı Yıldız, "Sayın Valimiz bir engelli dostu. Sayın Valimizin öncülüğünde ilimizde kurulan İl Engelliler Konseyi bizim temsil yerimiz. Orada değer verildiğimizi ve sorunlarımızın çözüm noktası olduğunu görüyoruz. Artık engelli değiliz, önümüze gelen bütün engelleri Sayın Valimizin öncülüğünde aşıyoruz" dedi.

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel Uçar, "2011 yılında Manisa genelinde engellilere yönelik açtığımız 8 proje için 448 bin 526 TL harcandı. 2012 yılı ilk 5 ayı için 2 proje devam ediyor ve 83 bin 667 TL ödenek ayrıldı.

Kursiyerlere günlük 15 TL yevmiye veriyoruz. Açılan kurs için 62 bin 25 TL ödenek aktardık. Kursa katıltan 16 kursiyerlerimiz kursu başarıyla tamamladılar" şeklinde konuştu.

Engelli vatandaşların istihdam edilmesi için kendilerine avantaj sağlayacak meslek kurslarının çok önemli olduğunu belirten Vali Daşöz ise, "Her zaman engellilerin istek ve taleplerini çözüm bulmak için çalışıyoruz. Engellilerimizin yaşamında sorun olan engelleri ortadan kaldırıp onların bu tür kurslara gidip kurs görmelerini sağlıyoruz. Kursu bitiren engellilerimiz vasıflı olarak bir engelli oluyor ve işe yerleşmeleri iş bulmaları daha kolay oluyor. Engelli kursiyerlerimiz meslek ve beceri kazanıyorlar. Kendilerini daha değerli hissediyorlar. Devletin kurum ve kuruluşların açtıkları sınavlarda şansları artıyor ve iş bulmaları kolaylaşıyor" dedi.

Vali Daşöz, "İldeki engellilerle ilgili olarak hizmetlerin daha etkin, verimli ve düzenli yürütülmesine katkı sağlamak,

toplumsal duyarlılığı arttırmak, sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla

İl Engelliler Konseyi

oluşturduk. Bu konsey sıkıntılarınızı ve sorunlarınızı çözmek için önemli temsil yeriniz. Bizler bu konseyin içerisinde sizlerle birlikte çalışacağız"dedi.

Konuşmalardan sonra Muhasebe Meslek Elemanı kursunu tamamlayan 16 kursiyer sertifikalarını Vali Halil İbrahim Daşöz'den aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bedensel Engelli Kursiyerler Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement