Belediye, İşaret Dili Kursuyla Bir Engeli Daha Ortadan Kaldırdı - Son Dakika
Yerel

Belediye, İşaret Dili Kursuyla Bir Engeli Daha Ortadan Kaldırdı

Belediye, İşaret Dili Kursuyla Bir Engeli Daha Ortadan Kaldırdı

Şanlıurfa Belediyesi, başlatmış olduğu işaret dili kursuna katılan 140 kursiyere sertifikalarını verildi.
Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada işitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmak, kamu kurum ve kuruluşlarının...

09.12.2013 14:09

Şanlıurfa Belediyesi, başlatmış olduğu işaret dili kursuna katılan 140 kursiyere sertifikalarını verildi.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada işitme engelli vatandaşlarla daha iyi iletişim kurmak, kamu kurum ve kuruluşlarının işlerini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan işaret dili kurslarının başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Belediye yetkilileri, kurumların işaret dili konusunda vasıflı elaman bulmakta zorlandığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Ücretsiz İşaret Dili Kursları Hayati Harran-i Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleşmiştir. Yaklaşık 3 ay boyunca süren ve İşaret Dili Uzmanı İbrahim Yaşar tarafından verilen 120 saatlik kurs sonunda sınavdan başarılı 140 kişi sertifikalarını almışlardır.

İşitme engelli vatandaşların tüm kurum kuruluşlarında iletişim sorunlarını en aza indirmek, sağlıklı iletişim kurmak ve daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yürütülen kursların ilkinde 30 kişi sertifika almıştı. Belediyemiz tarafından açılan iki ayrı kursta toplam 170 kişi sertifika almayı hak kazanmıştır. Sertifikaların Milli Eğitim onaylı olduğu ve açılan kurslarımıza yoğun talep olması nedeniyle devam edilecektir." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye, İşaret Dili Kursuyla Bir Engeli Daha Ortadan Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement