Bıçakçılarda Bayram Yoğunluğu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bıçakçılarda Bayram Yoğunluğu

21.10.2012 16:00

Saruhanlı ilçesinde Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçak bileme işi yapan işyerlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Saruhanlı ilçesinde Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçak bileme işi yapan işyerlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Saruhanlı Sanayi Sitesi'ndeki işyerinde bıçak bileme işi yapan İbrahim Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesinde işleri yetiştirebilmek için gece geç saatlere kadar mesai yaptığını ifade etti.

Bu dönemde bilenmesi için her gün yüzlerce bıçak getirildiğini belirten Boz, dini kurallar gereği kurban edilecek hayvana acı verilmeden kesilmesi gerektiğini, kendisinin de bunu dikkate alarak bıçakları en iyi şekilde bilemeye özen gösterdiğini söyledi.

Bıçak bilemenin 3 aşamadan oluştuğunu dile getiren Boz, "Bıçağın ilk olarak duvar taşında ağzını açıyorum, daha sonra keçe adı verilen zımpara da parlatmasını yapıyorum. Son olarak da su taşında bıçak yüzeyinde kalan küçük metal parçacıkları aldırıp temizliyorum. Emek verip sağlam ve güzel işçilik yapmaya gayret ediyorum" dedi.

Muhabir: Muammer Kökcüoğlu/ Hüseyin Bağış

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bıçakçılarda Bayram Yoğunluğu - Son Dakika


Advertisement