Bilecik'teki Okullarda, Kantin Çalışanlarına Hijyen Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'teki Okullarda, Kantin Çalışanlarına Hijyen Eğitimi

Bilecik\'teki Okullarda, Kantin Çalışanlarına Hijyen Eğitimi

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelindeki okullarda faaliyet gösteren kantin çalışanlarına, sağlık ve hijyen eğitimine ilişkin semineri verdi

09.10.2013 17:58

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelindeki okullarda faaliyet gösteren kantin çalışanlarına, sağlık ve hijyen eğitimine ilişkin seminer düzenledi.

Bilim ve Sanat Merkezi toplantı salonunda, İl Milli Eğitim ve İl Halk Sağlığı Müdürlükleri iş birliği ile gerçekleştirilen seminerde, okul kantinlerinde çalışan personel ve sorumlu öğretmenlere yönelik sunumlar yapıldı.

Toplantıda, ?eğitim sürecinin uzun soluklu bir iş olduğunu vurgulayan, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlimizin tamamında okullarda görev yapan, özellikle kantin işletmecilerimize hijyen eğitimi ve temiz bir hizmeti daha iyi nasıl sunulması gerektiğini içeren ortak bir seminer düzenledik. Özellikle arkadaşlarımıza, öğrencilerimizin bizlere emanet olduğu bilincinden hareketle, gelen gıdaları mutlaka ama kutlaka konhtrol edilmesi gerektiğini, son kullanma tarihlerine bakılması, kantinlerde gazlı içeceklerin satılmaması gerektiğini, kantine gelen her şeyin faturalı olması gerektiğini, poğaça, simit ve benzeri ürünlerin uygun ambalajlarda taşınılması gerektiğini konusunda uzman arkadaşlarımız, sunumlar gerçekleştirdi" diye konuştu.

Programda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Ramazan Tepe kayıt işlemleri ve "ALO 174"  gıda hizmetleri hattı, Abdulkadir Barlin, denetimlere ilişkin seminer verdi.

Ziraat mühendisi Eyüp Gültekin'in konuşmasının ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Hacı Kaşaltı, kantin çalışanları ve kantinlerdeki hijyen konularında sunum yaptı.

Sunumların ardından kantin işletmecileri ve eğitimcilerin soruları cevaplandığı programa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Alparslan Dankaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı, şube müdürleri, okul müdürleri ve kantin işletmecileri katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'teki Okullarda, Kantin Çalışanlarına Hijyen Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement