Bilecik UMKE Ekibine Harmankaya Kanyonu'nda Eğitim Kampı - Son Dakika
Yerel

Bilecik UMKE Ekibine Harmankaya Kanyonu'nda Eğitim Kampı

Bilecik UMKE Ekibine Harmankaya Kanyonu\'nda Eğitim Kampı

Bilecik UMKE personelinin, afet durumunda daha hızlı daha efektif müdahale edebilmeleri amacıyla Harmankaya Kanyonunda eğitim kampı düzenlendi.

12.08.2014 13:44  Güncelleme: 14:26

Bilecik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personelinin, afet durumunda ve olumsuz doğa koşullarında daha hızlı daha efektif müdahale edebilmelerini imkan sağlamak amacıyla Harmankaya Kanyon'unda eğitim kampı düzenlendi.

Düzenlenen eğitim kampı hakkında bilgi veren Bileick UMKE İl Sorumlusu Muhammet Kolcu, Yenipazar ilçesi Harmanköy mevkiinde Mukavemet Artırma ve Fiziki Kondisyon Eğitimi Kampı düzenlenmiş olduklarını söyledi. Eğitim kampında, su altı ve su üstü arama kurtarma uzman timleri, dağcılık timleri olmak üzere 11 UMKE personeli ve AKUT Bozüyük ekibinden 4 gönüllünün katıldığını belirten Kolcu, "Kampta Harmankaya Kanyon'una girmeden önce alınacak önlemler ile ilgili olarak Bozüyük AKUT ekibi tarafından eğitim verilmiştir. Eğitimin ardından ekibimiz Harmankaya Kanyonunu başarılı bir şekilde geçmiştir. Bilecik UMKE olarak olası afetlerin yanında ilimiz coğrafi koşullarında oluşabilecek kazalar ve kazazedelere müdahale edebilecek timlerin yetiştirilmesine devam edilmektedir" dedi.

Kampı, Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm.Dr.Ömer Balcı ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan ile birlikte ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, yetkililerden bilgi alarak UMKE personelini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik UMKE Ekibine Harmankaya Kanyonu'nda Eğitim Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement