Birgi'de Festival Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Birgi'de Festival Hazırlıkları Sürüyor

Birgi\'de Festival Hazırlıkları Sürüyor

Birgi'de geçen yıl ilk kez düzenlenen "İrimağzı İncir Hasadı" Kültür ve Turizm Festivali'nin ikincisi için hazırlıklar sürüyor.

15.08.2013 10:54  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birgi'de geçen yıl ilk kez düzenlenen "İrimağzı İncir Hasadı" Kültür ve Turizm Festivali'nin ikincisi için hazırlıklar sürüyor. Eşsiz lezzetiyle ünü giderek artan İrimağzı inciri ile birlikte Birgi'nin tarihi dokusunu ve kültürünü koruyup tanıtmak amacıyla düzenlenen festival bu yıl 20-21-22 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenecek.

Geçen yıl sadece tek gün gerçekleştirilen festival bu yıl üç güne yayılırken, çeşitli etkinliklerle Birgi hareketli bir dönem yaşayacak. Açılış kokteyli, paneller, sergiler, atölye çalışmaları ve konserlerle dolu dolu geçmeye aday festivalle ilgili geri sayım devam ediyor. Konser konusunda çeşitli sanatçılarla görüşen Birgi Belediyesi ilerleyen günlerde festival programını açıklayacak.

Yörenin en önemli değerlerinden, Osmanlı Dönemi'nin önde gelen İslam alimlerinden olan İmam-ı Birgivi ile ilgili panellerin de düzenleneceği 2. "İrimağzı İncir Hasadı" Kültür ve Turizm Festivali'ne bu yıl daha da büyük katılım beklediklerini söyleyen Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, festivalin dolu dolu geçmesi için büyük bir hazırlık içinde olduklarını kaydetti.

Şener, "Geçen yıl 30 Eylül'de festivalimizi düzenlemiştik. Bu tarih bize biraz geç bir tarih gibi geldi. Bu nedenle festival tarihini bir hafta öne çektik. Festival süresini de üç gün olarak belirledik. Cuma gününden başlayıp, Pazar akşamına dek sürecek bir festival olmasını istiyoruz. İlk gün açılış kokteyli düzenlenecek. Kalan iki günde kültürel etkinlikler, paneller, sergiler, atölye çalışmaları yapılacak. Konser konusunda çalışmalarımız var. Yöremizin ünlü sesi Bedia Akartürk konserde sahne alacak. Yine hemşerileriyle buluşacak Akartürk'ün yanı sıra çeşitli sanatçılarla görüşmelerimiz de devam ediyor. Yine büyük bir organizasyon düzenleyerek festivali noktalamak istiyoruz. Ödemiş Belediyesi de festivale destek sağlıyor. Hedefimiz Birgi adını daha da yüksek sesle duyuracak bir festivale imza atmak" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birgi'de Festival Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement