Birinci Cadde'deki Değişim Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Birinci Cadde'deki Değişim Çalışmaları Başladı

Birinci Cadde\'deki Değişim Çalışmaları Başladı

Mardin'in en işlek caddesi olan Birinci Cadde'de gerçekleştirilecek büyük değişim için çalışmalara başlandı.

17.09.2013 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in en işlek caddesi olan Birinci Cadde'de gerçekleştirilecek büyük değişim için çalışmalara başlandı.

SİT alanında yer alan ve Birinci Cadde'de bulunan binaların cepheleri iyileştirilecek ve cadde boyunca standart tabela, kepenk ve tente sistemi uygulaması yapılacak. Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin'de yıllardır devam eden tarihi dönüşüm projesinin bulunduğunu söyledi. Bugüne kadar gerek mali gerekse iş gücü olarak büyük işler yapıldığını dile getiren Vali Cengiz, "Kentimizin hem alt yapısı yenilenmiş yıllardır. Bu süreçte birçok bina restore edilmiş, bazı binalar valiliğimiz tarafından satın alınmış, kamu hizmetine sunulmuş. Son olarak bilim sanayi ve teknoloji bakanlığımızın koordinesinde BROP projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli bir proje yürütüyoruz. Bu projenin bir parçası Birinci Cadde'de bulunan iş yerlerinin cephelerini iyileştirilmesi, ıslah edilmesi tek tip malzemeyle kapatılması, tabelaların tek tip haline getirilmesi, gerçekten büyük proje. Mardin'in geleceğe hazırlanması diyebiliriz. Gelecek kuşaklara sağlıklı daha güzel bir Mardin bırakmak için yapılacak bir çalışma yaklaşık 1 yıl sürecek bugün tanıtım toplantısı yaptık. Esnafımızla, iş yeri sahiplerimizle görüş alıverişinde bulunduk. Gerek yapımcı firma gerekse danışman firma, hassasiyetle bu konunun üzerine çalışacaklar. Bizde denetleyeceğiz. Bugünkü Birinci Cadde ile önümüzdeki yıl göreceğimiz, yaşayacağımız Birinci Cadde arasında ciddi farklar olacak. Bu proje tamamen hibe proje esnafımız için, esnafımıza mali yükümlülük getirmeyecek anahtar teslim proje diyebiliriz. Projenin büyüklüğü 6 milyon euro" dedi.

Birinci Cadde esnafına projeyi tanıtmak için yapılan toplantıya katılan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ise, projenin Mardin turizmini şahlandıracağını kaydederek, "Mardin için çok önemli bir proje. 9 milyon euro harcanacak olan proje kapsamında tek tip vitrin, tek tip tabelayla açılıp kapanabilen motorlu gölgelikler, kumandalı vitrinler olacak. En zorlu çalışmaları atlattık bu cephe çalışmalarımız keyifli geçecek, şehrin görünümü değişecek. İnşallah el ele verirsek bunun da üstesinden geleceğiz. Bu proje oluşturacağı turizm potansiyeliyle en başta esnafımızın sonra Mardin halkının yüzünü güldürecektir" diye konuştu.

"BİRİNCİ CADDE TRAFİĞE KAPATILMAYACAK"

Çalışmalar sırasında caddenin trafiğe kapatılmayacağını ifade eden Başkan Ayanoğlu, "Cephe çalışmaları yapılırken cadde trafiğe kesinlikle kapatılmayacak. Sadece çalışmaların olduğu yerde park yasağı uygulanacak. Esnafımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir turizm projesinin tamamlanmasıyla Mardin'in UNESCO üyeliği için çok ciddi bir ilerleme sağlanacağını aktaran Ayanoğlu, "Turizm Mardin'in gelecekteki en büyük zenginlik kaynağı olacaktır. Bu çalışmalarla bizler tohum ekiyoruz bunun semeresini ilerde kat kat alacağız. Mardin eğer UNESCO listesine girerse yılda 5 milyon turist şehrimizi ziyaret edecek anlamına geliyor. 5 milyon turist, yatırım, istihdam, canlılık, zenginlik demektir. Bu ve diğer projelerde emeği geçen İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler'e, Mardin Valimiz Ahmet Cengiz'e ve çok değerli esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Birinci Cadde'deki Değişim Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement