Bitkilere Bilimsel Dokunuş - Son Dakika
Yerel

Bitkilere Bilimsel Dokunuş

Bitkilere Bilimsel Dokunuş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma merkezi tarafından bitki ve bilim konulu seminer düzenlendi.

20.04.2015 12:32

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma merkezi tarafından bitki ve bilim konulu seminer düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını Merkez Müdürü Prof.Dr.Nazan Demir yaptı. Demir konuşmasında, "Ülkemize, söz sahibi olmadığı çok önemli bir sektörde akademik destek sağlamak ve ülkemizin sahip olduğu zengin bitki örtüsünün hem kozmetik hem de ilaç sanayiinde kullanılma potansiyelini tartışarak, bu konuda farkındalık yaratmak, özellikle ise Muğla'yı öne çıkarmak amacıyla bu çalıştayı düzenlemiş bulunuyoruz" dedi ve çalıştayın önemine vurgu yaptı.

Çalıştayın açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Fatih Ürkmezer, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar katıldı. Çalıştay boyunca Mustafa Kemal Üniversitesin'den Doç.Dr Mustafa Kemal Sangün, Dicle Üniversitesinden Prof.Dr. Hamdi Temel, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden Prof.Dr. Yaşar Demir, Sanitrum İlaç ve Kozmetik AŞ.'den sanayici Sefa Karta konu ile ilgili konuşmalar yaptılar.

Katılımın yüksek olduğu çalıştay, Muğladaki ve ülkemiz genelindeki bitkisel hammadde potansiyelinin farkına varılması ve konu hakkında yetkililerin dikkatininin çekilmesi açısından bölgemiz için önemliydı ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Muğla ülkenin hazineye ait en çok orman arazisine sahip ili olması ve 1100 km'lik kıyı şeridi ve sahip olduğu inanılmaz biyoçeşitlilik ile bir çeşit Nuh'un Gemisi' konumunda. Muğla'yı olduğu gibi korumak ve bu doğallığı üzerinden hem gelir elde edip, hem tanıtımını yapmak ise bazı projelerin hayata geçirilmesi ile mümkün olacak.

Ülkemiz, milyarlarca liralık kozmetik endüstrisinde hammadde bakımından neredeyse tamamen dışa bağımlı bir vaziyette. Halbuki çok zengin bitki çeşitliliğine ve elverişli iklime sahip ülkemizde, bu konuda atılacak bir adım hem yerel, hem bölgesel hem de ülkesel bazda kalkınmanın anahtarı olabilecek durumda. Bu noktada Muğla ili ülkemizin en şanslı illerinden biri olup bu kalkınmanın öncüsü olma potansiyelini taşıyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitkilere Bilimsel Dokunuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement