Bitlis'te Gönüllü Doktorlardan Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Gönüllü Doktorlardan Örnek Davranış

Bitlis\'te Gönüllü Doktorlardan Örnek Davranış

Bitlis Sağlık Mensupları Derneği'ne (SAME-DER) üye olan gönüllü doktorlar, imkansızlıklardan dolayı hastane hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan belde ve köylerdeki hastalara, sağlık hizmeti götürüyor.

11.03.2013 16:35

Bitlis Sağlık Mensupları Derneği'ne (SAME-DER) üye olan gönüllü doktorlar, imkansızlıklardan dolayı hastane hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan belde ve köylerdeki hastalara, sağlık hizmeti götürüyor.

Gönüllü doktorlar, Bitlis Köylere Hizmet Götürme Derneği (KÖY-DER) ile belirledikleri belde ve köylerdeki hastalara ulaşarak hizmet veriyor.

Güneydoğu Anadolu Sağlık Federasyonu'na (GUSAF) bağlı olan SAME-DER üyesi doktorlar, hafta sonları fedakarlık örneği göstererek, hastaneye gidemeyen hastalara ulaşarak, hastaları ücretsiz muayene ediyor.

Gönüllü yapılan uygulamayla doktorlar, köy ve beldelerde yaşayan hastaları evinde sağlık taramasından geçiriyor. Sağlık durumu ciddi olanları da tedavi olmaları için hastanelere yönlendiriyor.

Bitlis Sağlık Mensupları Derneği Başkanı Mustafa İkizek, yaptığı açıklamada, değişik branşlardaki gönüllü doktorlarla merkeze bağlı Yolalan Beldesi'ne gittiklerini ve orada hastaları sağlık taramasından geçirdiklerini söyledi.

Derneğe üye gönüllü doktorlarla, her hafta sonu önceden belirledikleri bir köye giderek, hastaları evlerinde ziyaret ettiklerini ifade eden İkizek, şöyle konuştu:

"Bu faaliyetimizi 6 hafta önce başlattık. Doktorlarımız tamamen fedakarlık örneği sergileyerek, bu köylerde sağlık taramasını gerçekleştiriyor. İmkansızlıklardan dolayı tedavi için hastaneye gelemeyen hastaların evine giderek, onları köylerinde ve evlerinde muayene ediyoruz. Bir yandan sağlık taramamızı gerçekleştirirken, bir yandan da köylerde tedavisi mümkün olmayan hastaları uygun bir şekilde hastaneye yönlendiriyoruz. Bunların tamamını ücretsiz ve beklentisiz yapıyoruz. Bu işi sadece Allah rızası için yapıyoruz. Hastaların duası bize yetiyor. Bunu yapmak bize gerçekten mutluluk ve huzur veriyor."

Yolalan Beldesi'nde yaptıkları sağlık taramasında her 3 kadından 2'sinde guatr tespit ettiklerini belirten İkizek, sorunun iyotsuz tuz kullanımından kaynaklandığını kaydederek, belde halkını iyotlu tuz tüketmeleri konusunda bilgilendirdiklerini ifade etti.

Bitlis Köylere Hizmet Götürme Derneği Başkanı Mustafa Meriç ise, önceden belirledikleri köylere doktorlarla gittiklerini söyledi.

Meriç, "Hayırlı olduğuna inandığımız bir işi yapıyoruz. Her gittiğimiz köyde, köylülerin hayır duasını alıyoruz. Bundan sonra ki süreçte de bu hizmeti devam ettirmeye çalışacağız" dedi.

Köylüler de, gönüllü doktorlara teşekkür etti.

Muhabir: Servet Taşdemir/ Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Gönüllü Doktorlardan Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement