Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Uygulama Merkezi (GÜLAR) tarafından geliştirilen özel gül, 6 aya kadar canlılığını koruyor.
GÜLAR Müdür Yardımcısı Ümit Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gül" denilince akla ilk Isparta'nın geldiğini söyledi. Merkez olarak güle katma değer sağlamak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, bu amaçla çeşitli projeler geliştirdiklerini kaydetti.
Gülün tarımsal bir ürün olmasının yanında özel günlerde sevenlerin birbirine hediye olarak da verildiğini vurgulayan Erdoğan ancak kesme gülün ömrünün kısa olduğuna dikkati çekti.
Gülün ömrünün uzatılması için "Cam Tüplü Canlı Hediyelik Gül Prototipi Geliştirilmesi Projesi" hazırladıklarını ifade eden Erdoğan, projeyle minyatür çeşitteki güllerin, içine özel bir sıvı yerleştirilen imbik şeklindeki cam fanuslara konulduğunu belirtti.
Sıvının gülün ömrünü uzattığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
"İnsan sevgilisine verdiği çiçeğin daha uzun ömürlü olmasını ister. Biz de Türkiye'de ilk defa uzun ömürlü hale getirerek, gülün ömrünü 4-6 ay gibi bir sürece yaydık. Bu şekilde daha özel bir hediye formuna dönüşmüş oldu. 6 ayın sonunda isterseniz gül, bahçe veya saksıya taşınabiliyor. Yani gül dalında kalmış oluyor."
İnsanların sevgilisine verdiği çiçeğin uzun ömürlü olmasını istediğini dile getiren Erdoğan, "Ürünümüze özel günlerde yoğun talep oluyor. Hatta il dışından da yoğun talep alıyoruz. Yurt dışından üniversiteye gelen misafirlerin büyük ilgisini çekiyor. Bazen talepleri karşılayamıyoruz" dedi.
Erdoğan, cam güllerin internet üzerinden satın alınabileceğini sözlerine ekledi.
Son Dakika › Yerel › Bitmeyen Aşklara Solmayan Gül - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?