Bizi Gerçekten Tanıyor Musunuz" Projesi - Son Dakika
Yerel

Bizi Gerçekten Tanıyor Musunuz" Projesi

Bizi Gerçekten Tanıyor Musunuz" Projesi

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, öğrenme güçlüğü gösteren öğrencilerin özellikleri hakkında öğretmen, aile ve akranlarının farkındalıklarının artırılması amaçlanan “Bizi Gerçekten Tanıyor Musunuz” isimli projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

16.06.2014 14:39

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, öğrenme güçlüğü gösteren öğrencilerin özellikleri hakkında öğretmen, aile ve akranlarının farkındalıklarının artırılması amaçlanan "Bizi Gerçekten Tanıyor Musunuz" isimli projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Amisos Otel'de düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Muharrem Aykan, Tahsin Nas, Ömer Okuyucu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve öğrenme güçlüğü öğrencilerin dersine giren öğretmenler katıldı.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Öğrenme güçlüğüne ilişkin temel yaklaşımları ve temel teknikleri bilmek durumundayız. İnşallah bu çalışmalarla buna vesile olacağız. Öğrenci velimiz, bu kapsamdaki öğrencilerimiz tam olarak da tanımlanamıyor. Dolayısıyla tanımlanamadıkları için uygun eğitim imkanlarından da tam olarak faydalanamıyor. Bu çocuklar öğretmenleri ve aileleri tarafından aşırı bir ders başarısı beklediği için zaman içerisinde okuldan kopmakta ve farklı alanlara yönlenebilmektedirler. Bu çocuklarımızın hem eğitim öğretim sahası içerisinde olması hem de onlarda var olan yetenekleri değerlendirme ve topluma kazandırma bakımından bu çalışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir süre sonra öğrenme güçlüğü çeken çocuklarımızda terk edilmişlik, başarısızlık, yalnızlık ve özensizlik duygusu gelişiyor. Hedef grubumuz Canik, İlkadım, Atakum ilçelerindeki 150 öğrenci ve bu okullardaki 40 öğretmenimizin temel eğitimini alması şeklinde olacak. Bu çalışmayla birlikte 150 öğrencimizi topluma kazandırmış olacağız" dedi.

Projenin tanıtım toplantısı ile birlikte 40 öğretmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Öğretim üyeleri Yrd Doç Dr Yaşar Barut ve Murat Gökalp'ten eğitim alacak. Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere nasıl yaklaşılacağı konusunun anlatılacağı eğitim, 2 grup halinde 5 gün sürecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bizi Gerçekten Tanıyor Musunuz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement