Boğazlıyan'da Z-kütüphane Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Boğazlıyan'da Z-kütüphane Hizmete Açıldı

Boğazlıyan\'da Z-kütüphane Hizmete Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın "Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamda Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey İlkokulunda Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-kütüphane) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

02.12.2015 17:47

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamda Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey İlkokulunda Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-kütüphane) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey İlkokulunda düzenlenen Z- Kütüphane açılış törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Boğazlıyan Kaymakam İhsan Erdurucan ve İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, değişen yaşam koşullarına adaptasyonu sağlamak için öğrencilerin sürekli okuma, araştırma ve sorgulama kültürünü kazanması gerektiğini söyledi. Okuma faaliyetlerinin artırılması ve yaygınlaşması için kütüphaneler çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "İnşallah öğrencilerimiz açtığımız bu kütüphaneden en güzel şekilde faydalanacaktır" dedi.

İnsanların ihtiyaçları ve bilgi çağının taleplerinin, kütüphaneciliği yeniden biçimlendirdiğini ve teknolojinin kullanımında da iletişim alışkanlıklarında köklü değişiklikler getirdiğini dile getiren Vali Yazıcı, "Bilgiye erişiminin ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okur-yazarlık becerilerin toplumların önceliği durumuna geldi. Okul kütüphanelerinin de sürekli artan toplumsal değişikliklere yanıt vererek, öğrencilerin bilgi, kültür ve eğlenme gereksinimleri karşılıyor. Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z- kütüphanede öğrenciler okumanın keyfine, bilgiyi keşfetmenin heyecanına, varacak. Ders çalışmak gençlerimiz için eğlenceli ve verimli hale gelecek" diye konuştu.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş'ta Z-Kütüphanenin, internet hizmeti ve dijital kitap içerikleri ile öğrencilere hizmet vereceğini belirterek, " Z-kütüphane, öğrenciye dilediği zaman çalışma imkanı sunuyor. Z-Kütüphaneler, öğrencilere ödev hazırlama, çıkış alma ve dijital öğrenme içerikleri ile çalışma yapma şansı sağlayacak. Z-Kütüphane ile öğrencilerin araştırmaları daha eğlenceli ve verimli hale gelecek. Buda öğrencilerin kütüphaneye olan ilgisini artıracak" dedi.

Konuşmaların ardından kütüphane hizmete açılırken Vali Yazıcı, öğrencilerle sohbet ederek, kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boğazlıyan'da Z-kütüphane Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement