Bolu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bolu'dan Kısa Kısa

Bolu\'dan Kısa Kısa

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, kentte spor lisesi açılmasının planlandığını söyledi.

30.06.2014 15:07

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İka, kentte spor lisesi açılmasının planlandığını söyledi.

İka, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu'nun spor, üniversite ve turizm şehri olacağını belirtti.

Sporla ilgili tüm çalışmaları, desteklediklerini anlatan İka, "Bolu'da spor lisesi açılmasıyla ilgili bir karar alındı. İnşallah o kararları önümüzdeki dönemlerde hayata geçireceğiz. Özellikle lisanslı sporcular, konusunda çok daha fazla mesafe kat etmek durumundayız" dedi.

"Avrupa'da nüfusun dörtte birinde lisanslı sporcu varken, biz henüz bu oranlara ulaşamadık" diyen İka, şöyle konuştu:

"Spora bu güne kadar gereken önemi vermemişiz. Bolu'da her şehirde olmayan bazı özellikler var. Çok güzel bir kayak merkezimiz var ama Bolu'dan çıkan milli bir kayakçımız yok. Jimnastikle ilgili belli bir aşamaya geldik. İnşallah önümüzdeki dönemlerde amatör kulüplerimizin de destekleriyle sporumuzu arzu edilen noktaya getireceğiz."

-Üst yapı çalışmaları

Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Osman Aslan, kaldırım, yol yapımı ve asfaltlama çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Aslan, İsmet Paşa Caddesi'ni asfaltladıklarını vurgulayan Aslan, şunları söyledi:

"Ulaşılabilir Kent Bolu Projesi kapsamında SGK'dan İsmet Paşa Caddesi'ne kadar olan bölümde, kaldırım ve yol yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Kaldırım çalışması tamamlandığında, bu güzergahta asfaltlama çalışması yapacağız. Ayrıca Kültür Mahallesi Namık Kemal Caddesi ve Sağlık Mahallesi Çimen Sokak'ta kaldırım ve yol yapım çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hava şartlarının iyi gitmesi halinde, bu yıl sonuna kadar şehir daha da toparlanarak yeni bir görünüm kazanacak." - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bolu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement