Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü öğrencileri derslerini kırsal alanda yapınca, ortaya film sahnelerini aratmayan görüntüler çıktı.
ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, binlerce yıllık Türk geleneği olan atçılığı devam ettirmek isteyen gençlerin, Osmanlı'nın ilk harasının kurulduğu topraklarda bulunan okullarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Çalışkan, öğrencilerin atlarla birlikte derslerini kırsal alanda yapmak istemesi üzerine, bu teklifi geri çevirmediklerini anlattı. Türkiye'deki en eski atçılık merkezinin Mahmudiye ilçesinde olduğunu anlatan Çalışkan, "Mahmudiye, sokaklarında, arazilerinde, atların ve atlıların özgürce dolaştığı bir ilçedir. Ülkemizin en eski atçılık merkezi Mahmudiye'dir. Okul müdürü olarak kuruluşunda kurduğumuz hayallere bir bir ulaşıyoruz. Atlı kültürün gelecekteki temsilcilerini yetiştiren, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu'nda sahip olduğunuz: binicilik tesislerimiz, idman pistimiz, atlı terapi merkezimiz, öğrenci yatakhanelerimiz, 9 ayrı ırkta toplan 20 okul atımız ve 5'i at antrenörü toplan 8 akademik, 2 at antrenörü, 1 nalbant, 2 seyis toplam 11 idari personeliyle, ülkemizin en etkili atçılık okulu olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
"Eskişehir caddelerinde geçit töreninde atlı geçiş yapmayı hedefliyoruz"
Kırsal alanda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, atlarla insanları tekrar tanıştırmayı hedeflediklerini anlattı. Eskişehir caddelerinde atlı geçişler yapmayı da planladıklarını belirten Çalışkan, "Müdür Yardımcımız Öğretim Görevlisi Ali Ekber Ün denetiminde okul öğrencileri, öğretim üye ve personelinin de katıldığı atlı tur çalışmalarımızın sonuna geliyoruz. Hedefimiz eğitilmiş atlarla şehir ve kırsal alanda at ve binicilerin güvenle dolaşabildiklerini görmek. Atlarla insanlarımızı tekrar tanıştırmak. Önümüzdeki ilkbahar ve yaz için atlarımızla Eskişehir caddelerinde geçit töreninde atlı geçiş yapmak, Mahmudiye ve Seyitgazi Frigya'da atlı safari düzenlemeyi planlıyoruz. Bölgenin turizm potansiyeline bir nebze katkı sağlatabilmek için geçen yıl Turizim Fakültesi ile birlikte başlattığımız atlı tur rehberi yetiştirme çalışmamız meyvelerini vermeye başlıyor. Okulumuzdaki bu çalışmalarımızın yanı sıra düz koşuda atçılık ile ilgili saygın isimlerin arasında yer alan Türkiye Jokey Kulübü üyesi Eskişehir'li büyüğümüz Osman Çıkıllı'nın safkan arap tatlarını hipodromlara hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun zamandır üzerinde planlamalar yaptığımız tay eğitim merkezi çalışmalarımız bu sayede somutlaşmaya başladı. Bizlere güvenerek bizleri destekleyen tüm değerli büyüklerimize ve dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah bizleri sizlere mahcup etmesin. Daha yapılması gereken çok şey var" şeklinde konuştu. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Bu Gördüğünüz Bir Film Sahnesi Değil - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?