Bulgur Sanayicileri Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Bulgur Sanayicileri Kahvaltıda Buluştu

Bulgur Sanayicileri Kahvaltıda Buluştu

Gaziantep Ticaret Borsası, bulgur sanayicileri ile kahvaltıda bir araya gelerek sektörün sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

06.06.2013 18:56

Gaziantep Ticaret Borsası, bulgur sanayicileri ile kahvaltıda bir araya gelerek sektörün sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tirakioğlu ile Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı, Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı'da katıldı. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu toplantı açılışında yaptığı konuşmada, bulgur sektörünün sorunlarının çözümü noktasında sorumluluklarının olduğunu ve sektöre destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Başkan Tiryakioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bulgur sanayicileri olarak sizlerin sorunlarının çözülmesi noktasında görüş alışverişi yapmak için toplandık. İki borsanın başkanı olarak sektörün içindeyiz ve sizleri çok iyi anlıyoruz. Sorunun çözümü noktasında görüşlerinizi alıp ortak bir payda da buluşmak için buradayız. Bir ortak akıl üretmeli ve sorun çözümleri hususunda birlikte çalışmalıyız. Bulgur, ülkemizin milli bir ürünüdür. Tanıtımı noktasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için kurulan tanıtım grubuna sizlerin de projelerini bekliyoruz. Ayrıca firmalarınızda üst düzey yönetici olarak çalışan gençlerinizin ve genç bulgur sanayicilerin yeni nesle bulguru sevdirmek ve bilinirliğini arttırmak için projelerini bekliyoruz. Tanıtım grubumuz uygulanabilir projelerinizi bekliyor."

Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı ise kaliteli ürün üretmenin bir gereklilik ve hatta zorunluluk olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızın kaliteli ürün üretmeleri durumunda pazarda söz sahibi olacaklarına gönülden inanıyorum. Bulgur üretiminde maliyetlerin çok yüksek olduğunu ve bulgur fiyatının hala çok düşük olduğunu sizler gibi bende gözlemliyorum. Bu sorunun üstesinden kaliteli ve katma değerli ürünler üreterek çıkabiliriz. Bu konuda bir birimize destek olmalı ve sorunların üstesinden birlikte gelmeliyiz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bulgur Sanayicileri Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement