Burdur'a 5 Milyonluk Sıcak Asfalt Tesisi - Son Dakika
Yerel

Burdur'a 5 Milyonluk Sıcak Asfalt Tesisi

Burdur\'a 5 Milyonluk Sıcak Asfalt Tesisi

Burdur İl Genel Meclisi sıcak asfalt tesisi yapımı için düğmeye bastı.

03.02.2016 13:35

Burdur İl Genel Meclisi sıcak asfalt tesisi yapımı için düğmeye bastı. Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Burdur İl Özel İdaresi Hacılar Şantiyesi'nde kurulması planlanan sıcak asfalt tesisinin 5 milyon 543 bin TL'lik büyük bir yatırım olduğunu açıkladı.

Burdur merkez ve ilçe köyleri olmak üzere toplam 193 köye hizmet verecek olan sıcak asfalt tesisi ile 3 milyon TL tasarruf sağlanacağını dile getiren Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya; "İl Özel İdaresi olarak tüm köylerimize en iyi hizmeti vermek için tüm arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Teknoloji geliştikçe imkanlarımız arttıkça, aynı şekilde bizde bunu köylerimize yansıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. 2 bin 260 kilometre olan yol ağımızın yaklaşık bin 260 kilometresi asfalt, 580 kilometresi de grup yoludur, her sene özellikle grup yollarımız üzerinde bir takım iyileştirmeler yapmaya çalışıyoruz. Birçok aracımız, birçok kamyonumuz var ve bu bize hem zaman hem de maddi kayıp oluyor. Bununla ilgili bir çalışma yapıldı. Bir yaptığımız yolu 10 ya da 20 sene kullanabilir durumda olacağız. Belki ilk etapta çok para harcıyoruz gibi olacak ama 5- 10 sene sonra burada İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımız halen olursa çok daha rahat olacaklar. Yapılan birçok yolun bozulmasını devreden çıkararak, yeni yolların yapılmasına geçiyor olacaklar diye düşünüyorum" diye konuştu.

TOPLANTIDA DETAYLAR KONUŞULDU

Burdur İl Genel Meclisi Şubat Ayı birleşiminde görüşülen sıcak asfalt tesisi hakkında Burdur İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan sunum yaptı. Yol Müdürü Nuri Çan, sıcak asfalt tesisin maliyetinin 5 milyon 534 bin TL olduğunu, tesisin kurulması halinde 2016 yılında 10 km yolun sıcak asfalt şeklinde kaplanacağını söyledi. Sıcak asfaltın diğer kaplamalara göre daha dayanıklı olduğunu anlatan Müdür Çan, sıcak asfalt kaplama ile 3 milyon TL tasarruf edileceğini belirtti. Müdür Çan ayrıca, sıcak asfalt tesisinde bir saatte 240 km sıcak asfalt üretileceğini de sözlerine ekledi. Müdür Çan'ın konuşmasından sonra Burdur İl Genel Meclisi Üyeleri, sıcak asfalt tesisi yapımı konusunda konuştu. Yapılan istişare sonucu Başkan Karakaya, sıcak asfalt tesisi yapım işinin bugün saat 16.00'da düzenlenecek Burdur İl Genel Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşimi'nde sonuca bağlanmasına karar verdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur'a 5 Milyonluk Sıcak Asfalt Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement