Burhaniye'de Engellilere İş İçin Proje - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Engellilere İş İçin Proje

Burhaniye\'de Engellilere İş İçin Proje

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Osman Yenidoğan, İşkur’un engelliler kendi iş yerini açma imkanı sağladığını söyledi.

05.06.2014 17:39

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Osman Yenidoğan, İşkur'un engelliler kendi iş yerini açma imkanı sağladığını söyledi.

Kaymakam Yenidoğan, Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Hayri Akduran ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem ile makamında toplantı yaparken, engellilere her türlü desteği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kaymakam Osman Yenidoğan'ın dernek başkanlarıyla yaptığı toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy da katıldı. İşkur'un engellilerin kendi işyerlerini kurması halinde 20 bin liraya kadar destek verdiğini anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan, konu ile ilgili olarak proje hazırlanmasını istedi. Kuruluş işlemleri için de 2 bin liraya kadar destek yapıldığını anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan, "İlçemizde 600'ün üzerinde engelli vatandaşımız var. Ancak bu güne kadar bir tane proje başvurusu yapılmadı. Proje hazırlanması için il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü de yardımcı olacak. İlçemizde de bu konuda bir proje birimi oluşturmayı planlıyoruz. İlçedeki her türlü sorumluluğu biz üstleniyoruz. Projeler tarım, hayvancılık ve turizm konusunda olabilir. Engelli istihdam edecek kuruluşlara da destek veriliyor. İlçedeki engelliler de bunlardan yararlanmalı. Bunu üyelerinize anlatın. İlçemizde 500 dolayında engelli ve engelli yakını yardımı alan vatandaşımız var. Proje ofisi kuralım. Özürlü ve yaşlı bakım kursları açalım. Bu kurslar uzun olduğu için katılan az oluyor. Ancak, İşkur aracılığıyla açılırsa kursa katılanlar ayni zamanda yevmiye alacak. Engelliler kendi işini kurması halinde 20 bin liraya kader destek verilecek. Bu desteklerden yararlanılmasını istiyo5ruiz. Bu nedenle proje hazırlanmalı" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Engellilere İş İçin Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement