Burhaniye'de Muhtarlık Binası Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Muhtarlık Binası Törenle Açıldı

Burhaniye\'de Muhtarlık Binası Törenle Açıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin, Öğretmenler Mahallesi'nde yaptırdığı muhtarlık binası Kaymakam Ali Uslanmaz'ın da katıldığı törenle açıldı.

11.03.2012 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin, Öğretmenler Mahallesi'nde yaptırdığı muhtarlık binası Kaymakam Ali Uslanmaz'ın da katıldığı törenle açıldı.

Belediye Başkanı Fikret Akova, yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederken her mahalleye muhtarlık binası kazandırıldığını söyledi. Öğretmen Mahallesi'nde Suzan Yaz Parkı yanında yaptırılan 2 katlı muhtarlık binasının açılışında coşku yaşandı. Mahalle muhtarı Halil Sevinç, Öğretmenler Mahallesi'nin ilçenin en büyük sahil mahallesi olduğunu söyledi.

Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova'ya teşekkür eden muhtar Sevinç, yeni binanın mahalle halkına hayırlı olmasını istedi. Katılımcılara teşekkür eden Belediye Başkanı Fikret Akova, Öğretmenler Mahallesi'nin gelişime katkı sağlayanların unutulmayacağını bildirdi. Mahallenin 1962 yılında bir grup öğretmen tarafından kurulduğunu bildiren başkan Akova, "Öğretmenler mahallesi her geçen gün büyümektedir. Mahallenin gelişmesinde emeği geçenleri minnetle anıyorum. Eski muhtarımız rahmetli Vedat Güçlü'yü de minnetle anıyoruz. Mahallemizde muhtarlık binası yoktu. Bunu yapmak ta bize kısmet oldu. Hizmete soktuğumuz muhtarlık binasının zemin katı kafeterya olarak kullanılacak. Üst katında ise muhtarlık, güzelleştirme derneği

ve belediye hizmet birimi yer alacak. Muhtarlık binasının yanındaki alanı da Pazar yeri olarak düzenleyeceğiz. Muhtarlık binasının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri ilgi gördü. Mahalle muhtarı Halil Sevinç, Belediye Başkanı Fikret Akova'ya plaket verdi. Mahalle camisinin imamı Yunus Türk'ün yaptığı duanın ardından Kaymakam ve belediye başkanının kurdeleyi kesti. Daha sonra muhtarlık binası gezilirken konuklara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Muhtarlık binasının 150 bin liraya mal olduğu öğrenildi. Törene Kaymakam Ali Uslanmaz ve Belediye Başkanı Fikret Akova'nın yanı sıra il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve mahalle muhtarlarıyla mahalle halkı katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Muhtarlık Binası Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement