Burhaniye'deki Engelliler Okulu Tamamlanıyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'deki Engelliler Okulu Tamamlanıyor

Burhaniye\'deki Engelliler Okulu Tamamlanıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde, Ticaret Odası tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilen ‘BTO Özel Eğitim Merkezi ve Özel İş Uygulama Okulu’ bu yıl içinde hizmete girecek.

09.01.2014 17:04

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Pelitköy beldesinde, Ticaret Odası tarafından yaptırılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilen 'BTO Özel Eğitim Merkezi ve Özel İş Uygulama Okulu' bu yıl içinde hizmete girecek.

Okulda incelemelerde bulunan Vali Ahmet Turhan, tesislerin Burhaniye'nin yanı sıra, diğer ilçelere de hizmet vermesi gerektiğini açıkladı. Pelitköy'de belediyeye ait yaklaşık 20 dekar alanda bin 500 metre kare kapalı alanı bulunan 2 katlı Özel Eğitim Merkezi ve Özel İş Uygulama Okulu'nun inşaatının yüzde 80'i tamamlandı. İçinde 8 derslik, 10 iş eğitim salonu, yemekhane, konferans salonu ve idare odaları bulunun 2 katlı merkezin yıl içinde hizmete girmesi için çalışma başlatıldı. Vali Ahmet Turhan, eksikliklerin Haziran ayına kadar tamamlanacağını açıkladı. Okuldaki inceleme gezisine kaymakam Osman Yenidoğan, Burhaniye Belediye başkanı Fikret Akova ve Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Eşkikara ile Ticaret Odası başkanı Hüseyin Sarıbaş, Ticaret Odası meclis başkanı Mustafa Aysel ve Zihinsel Engelliler Derneği başkanı Sevda Padem de katıldı.

Eğitim merkezinde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Turhan, "Bu okul yerini daha önce görmemiştim. Burasının ufak bir yer olduğunu sanıyordum. Ancak, geldim gördüm. Mükemmel bir okul olmuş. Çok büyük bir okul olmuş. Toplam olarak 20 dönüm üzerinde bir alana yapılan BTO Özel Eğitim Merkezi ve Özel İş Uygulama okulu manzarası ile de çok güzel bir yer. Parkları olan, yemyeşil bir alana kurulu bulunan okula ayrıca yürüyüş parkurları, oyun alanları ile çok ideal bir yer. Çocukların gelişimi ve hayvan sevgisini artırabilmek için midilli atları ve hatta küçük bir hayvanat bahçesinin de olabileceği merkez haline getirelim. Haziran ayına kadar bitirilmesi ve eğitime geçilmesi için çalışmalarımıza hemen başlamalıyız" dedi.

Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ise, "Sayın valim burasını Balıkesir odaklı bir merkez olması halinde çok daha iyi olacak. Çocuklarımızın gelişimine büyük katkı sunacak olan Midilli atlarını da ben temin edeceğim" dedi.

Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem de, "Ticaret Odası'nın bizler için yaptırmış oldu böyle bir merkezden dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. Minnettarız. Bir an önce yetiştirilmesi için bekliyoruz. Emeği geçen herkese binlerce teşekkür ediyoruz" dedi. Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Aysel de, "Okulumuzu aslında iki okul gibi düşünebiliriz. 8 sınıf öğretim yaşındaki çocuklar için. Esas büyük sıkıntı olan ilköğretim çağını bitirmiş çocuklarımız var. Okul onların için de 8 tane çok amaçlı salonumuz var. Eğitim salonumuz var. Gerek iş eğitimi ve gerekse diğer eğitimleri bu salonlarda vermeyi hedefliyoruz. Büyük bir konferans salonu var. Hem çocukların eğitimi hem ailelerin de bu konferans salonunu kullanmaları açısından iyi olacağını düşünüyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'deki Engelliler Okulu Tamamlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement