Bursa Tarımına Her Yıl 70 Milyon Destek Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Bursa Tarımına Her Yıl 70 Milyon Destek Veriliyor

Bursa Tarımına Her Yıl 70 Milyon Destek Veriliyor

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Murat Demirkıran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Bursa'ya her yıl ortalama 70 milyon lira tarımsal destek verdiğini söyledi.

29.01.2012 13:00

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Murat Demirkıran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Bursa'ya her yıl ortalama 70 milyon lira tarımsal destek verdiğini söyledi.

Tarımsal desteklemeler bilgilendirme toplantısının ilki, Dağ-Der Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nde yapıldı. Bursa'nın tarımsal desteklemelerden istifade oranını arttırmak için düzenlenen toplantıya, İl Müdür Yardımcısı Murat Demirkıran, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarından Mühendis Gökhan Kocabaş ve Veteriner Hekim Vural Çelik'in yanı sıra DAĞ-DER Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ne bağlı dernek temsilcisi ile üretici katıldı.

Demirkıran, gerek bitkisel üretim ve gerekse hayvancılık desteklemeleri kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kayıt sistemine kayıtlı üreticilere destekleme ödemeleri yaptığını söyledi. Bakanlığın 2010 yılında Türkiye genelinde ödenen toplam destekleme tutarı 5 milyar TL olduğunu hatırlatan Demirkıran, bu ödemelerin içinde Bursa'nın aldığı payın 70 milyon TL olduğunu vurguladı.

365 bin hektarlık tarım arazisi, yaklaşık 160 bin büyükbaş hayvan varlığı, çeşitlilik gösteren tarımsal ürün deseni, 40 bin kayıtlı çiftçisi, 360 tarımsal kooperatifi, 30 üretici birliği, 4 milyar lira tarımsal üretim değeri ve ülke ortalamasının üzerinde gerçekleşen tarımsal verimliliği ile Bursa'nın Türkiye tarımsal üretiminin yüzde 7'sini ürettiğine dikkat çeken Demirkıran, "Bu varlığa karşılık olarak; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bursa'ya her yıl ortalama 70 milyon lira tarımsal destek veriyor. 2000'li yılların başından itibaren tarımsal desteklemelerde gerçekleştirilen yapısal değişikliklerle uyumlu olarak 2003-2010 döneminde Bursa'ya toplam 400 milyon liranın üzerinde kaynak aktarıldı. Ulaşım avantajları yanı sıra pazara sunum olanakları ve tarımsal sanayi yatırımlarının yoğunluğu açısından ülke genelinde önemli bir yere sahip olan Bursa, aynı zamanda, simge ürün çeşitleriyle de dikkat çekmekte" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Tarımına Her Yıl 70 Milyon Destek Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement