Bursadaki Mühendislere, Yangından Korunmanın Yeni Sistemleri Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Bursadaki Mühendislere, Yangından Korunmanın Yeni Sistemleri Tanıtıldı

Bursadaki Mühendislere, Yangından Korunmanın Yeni Sistemleri Tanıtıldı

Biytaş Şirketler Grubu tarafından her ay düzenlenen, 'mühendislik bilgi paylaşım semineri'nin bu ayki konusu yangından korunma ve söndürme sistemleri oldu.

30.06.2014 10:31

Biytaş Şirketler Grubu tarafından her ay düzenlenen, 'mühendislik bilgi paylaşım semineri'nin bu ayki konusu yangından korunma ve söndürme sistemleri oldu.

Yapılan seminerde yangın yönetmeliğinde yapılan son değişikliklerin yanı sıra, sulu, kuru ve gazlı yangın sistemlerindeki yeni gelişmeler aktarıldı. Nilüfer Elektro Mekanik Plaza'daki biytaş tesislerinde gerçekleştirilen seminere Bursa'daki kamu ve özel sektörde görev yapan mühendisler katıldı. Seminerin düzenleyicisi olan Biytaş Şirketler Grubunun Başkanı Suat Gülçimen, çeyrek asrı aşan süredir, bilgi paylaşımını ilke edindiklerini ve sektördeki tüm yenilikleri meslektaşlarıyla anında paylaşmaya özen gösterdiğini belirtti. Türkiye'nin yangın ve iş güvenliğinde, dünyadaki gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığına dikkat çeken Suat Gülçimen, zamanında tedbir almak yerine acılar yaşadıktan sonra adım atıldığını belirterek, "Ne yazık ki, çok ciddi sıkıntıların yaşandığı milat kabul edilebilecek olaylardan sonra kamuoyunda oluşan baskılardan sonra harekete geçiyoruz" dedi.

İnsanların can güvenliğini sağlayacak, yaşam kalitesini artıracak işlerin bekletilmeden yapılması gerektiğini belirten Gülçimen, "Tedbirleri zamanında almayıp, başımıza büyük bir musibet gelince harekete geçiyoruz. Biytaş'ın düzenlediği mühendislik bilgi paylaşım seminerlerinin amacı, dünyadaki gelişmelerin yakından takip ederek her alanda standartların yükseltilmesini sağlamaktır. Yangın konusunda Türkiye'de bilinçlenme yeterli değil. Dünyadaki yenilikleri takip ederek doğru sistemleri kurmak ve uygulamak zorundayız" diye konuştu.

Kamu ve özel sektördeki mühendislerin en güncel bilgileri anında öğrenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Gülçimen, Bursa'ya doğalgazın geldiği 1990'lı yıllarda Biytaş olarak önemli bir misyon üstlendiklerini ve o tarihten bugüne kadar yenilikleri ve gelişmeleri paylaşarak sektörün gelişimine katkı sağladıklarını belirtti. Gülçimen düzenledikleri seminerlerle ilgili sürekli olumlu geri dönüşler aldıklarını da sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursadaki Mühendislere, Yangından Korunmanın Yeni Sistemleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement