Büyük Zaferin 98. Yıldönümünde Minik Berke Duygulandırdı - Son Dakika
Yerel

Büyük Zaferin 98. Yıldönümünde Minik Berke Duygulandırdı

Büyük Zaferin 98. Yıldönümünde Minik Berke Duygulandırdı

Çanakkale Zaferi'nin 98.yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Mamak'ta tören düzenlendi.

18.03.2013 15:52

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Mamak'ta tören düzenlendi.

Mamak Kaymakamlığı önünde düzenlenen törene Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Garnizon Komutanvekili, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Mamak Kaymakamlığı toplantı salonunda şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi. 2007 yılında Dağlıca bölgesinde görev dönüşü şehit olan Piyade Uzman Çavuş Deniz Aydın anısına madalyası ve beratı da babasına takdim edilirken, Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerce düzenlenen hain pusuda şehit olan Deniz Bacanak'ın babası, 2010 yılında şehit olan polis memuru Üzeyir Yaş'ın oğlu, 2010 yılında görev esnasında İstanbul'da şehit olan polis memuru Özkan Yiğen'in babası ve geçtiğimiz yıl Şırnak'ta çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Üst Çavuş Murat Bayram'ın beş yaşındaki oğlu Berke'ye madalyaları takıldı. Şehit yakınlarına madalyaları Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Mamak Garnizon Komutanvekili tarafından verildi.

Çanakkale Zaferi'nin milletin yeniden dirilişinin destanı olduğunu kaydeden Başkan Akgül, "Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünde 'Çanakkale Geçilmez' sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazdıran başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızı canları uğruna feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz" dedi.

Kaymakamlıktaki törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde şehitlikler ziyaret edilerek, kabirlere karanfil bırakıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Zaferin 98. Yıldönümünde Minik Berke Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement