Büyükşehir Belediyesi'nin Ücretsiz Yüzme Kursları - Son Dakika
Son Dakika Logo

Büyükşehir Belediyesi'nin Ücretsiz Yüzme Kursları

05.08.2012 13:26

"Çocuklarımız yüzme öğrenecek, analarımızın yüreği yanmayacak" sloganıyla organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının devam ettiği bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından

"Çocuklarımız yüzme öğrenecek, analarımızın yüreği yanmayacak" sloganıyla organize edilen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşen yüzme kurslarının devam ettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, projeyle çocuklar havuzlarda yüzme öğrenirken, Adana'nın kavurucu sıcağından bunalan vatandaşlar da bu havuzlarda serinliyor.

Büyükşehir Belediyesi Sportif Faaliyetler Sorumlusu Tuncer Akdoğan, 9 yılda 125 bin çocuğun yüzme öğrendiği ve kursların devam ettiğini belirterek, "10 bin çocuğumuzun yüzme öğrendiği 2 ayrı dönemi geride bıraktık. Üçüncü dönem devam ediyor. Bu yıl hedefimiz 20 bin çocuğumuza daha yüzme öğretmek" ifadelerini kullandı.

Akdoğan, Seyhan ve Yüreğir'de engelliler için tahsis edilen 2 özel yüzme havuzunda bu yıl 2 bin 500 engelli çocuğun yüzme öğrendiğini vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi olarak yaşamın her alanında engellilerin engellerini kaldırmaya devam ettiklerini kaydetti.

Adana'nın kavurucu sıcağında, yaylaya veya denize gidemeyen vatandaşların Büyükşehir Belediyesi'nin 48 yüzme havuzunda serinlediğini de bildiren Akdoğan, havuzların aşırı sıcakta bunalan vatandaşlara da ücretsiz hizmet verdiğini ifade etti.

Akdoğan, ayrıca 3 yüzme havuzunun daha inşaatını devam ettiğini, bu yıl sonuna kadar 48 olan havuz sayısının 51'e yükseleceğini de bildirdi.

Muhabir: Volkan Kaşık/ Aycan Demirel

Yayıncı: Süleyman Tıraş - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi'nin Ücretsiz Yüzme Kursları - Son Dakika


Advertisement