Büyükşehir Spor Tesislerinin Eksiklerini Gideriyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Spor Tesislerinin Eksiklerini Gideriyor

Büyükşehir Spor Tesislerinin Eksiklerini Gideriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sporun alt yapısına yönelik hizmete sunduğu tesislerinin gereksinimlerine büyük önem veriyor.

26.03.2014 10:25

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sporun alt yapısına yönelik hizmete sunduğu tesislerinin gereksinimlerine büyük önem veriyor. Her biri vatandaşa ait olan tesislerin ihtiyaçları da bu çerçevede zaman geçirilmeden yerine getiriliyor. Büyükşehir şimdi de kent genelindeki 7 futbol sahasına, ihtiyaç dahilinde olan elektronik oyuncu değişiklik tabelaları yerleştirdi. Bunun yanı sıra daha önce İzmit'teki futbol sahaları için alınan sentetik çim saha araçlarından Gebze'deki sahalar için de satın alındı.

Alınan spor ekipmanları içinde futbol karşılaşmaları için gerekli olan elektronik oyuncu değişiklik tabelaları yer alıyor. Kısa süre önce alınan bu cihazlar, Büyükşehir Belediyesi'nin, Derbent, Körfez Esentepe, Beylikbağı, Gebze Metin Oktay, Bağçeşme Ali Osman Topal, KBB Suni Çim Sahası ile Dilovası Şehit Nihat Karadaş futbol sahalarının hizmetine verildi. Alınan cihazlar özellikle gece maçları sırasındaki oyuncu değişikliklerinde kolaylık sağlayacak. Cihazları 4. hakem ya da saha komiseri kullanacak. Büyükşehir'in temin ettiği elektronik oyuncu değişiklik tabelaları bataryalı ve şarj edilebiliyor. Her biri 3.25 kg olan cihazlar, iki taraflı ekrana, iki renk ışığa, dört haneye sahip ve 55x36x4 cm ebatlarında.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, Gebze'deki sentetik çim futbol sahalarının bakımında kullanılmak üzere çim saha bakım aracı aldı. Söz konusu araç, daha önce İzmit'teki çim sahaların bakımı için satın alınmıştı. Gebze için alınan araç, Gebze Metin Oktay Spor Tesisi'nin yanı sıra Beylikbağı ve Dilovası'ndaki sahaların bakımında kullanılacak.

Çim saha bakım aracı, sürekli kullanımdan dolayı yıpranma şartları hızlı olan sahaları koruyor. Araç, sahada yatmış olan çim ipleri kaldırıyor. Toprak taneciklerinin, granüllerin ve yaprakların toparlanmasını sağlayan araç, özel aparatıyla sahayı fırçalama özelliği taşıyor. Sentetik çim saha bakım aracının en önemli özelliklerinden birini ise sahadaki liflerin dik durmasını sağlamak oluşturuyor. Yapılan bakım çalışması sahaların ömrünü uzatırken, oyuncuların da sağlıklı bir zeminde spor yapmalarına olanak sağlıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Spor Tesislerinin Eksiklerini Gideriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement