Çadır Kentte Prefabrik Bulaşıkhaneler Yerleştirildi. - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çadır Kentte Prefabrik Bulaşıkhaneler Yerleştirildi.

Çadır Kentte Prefabrik Bulaşıkhaneler Yerleştirildi.
02.03.2014 06:16

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerine modern bulaşıkhaneler monte edildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerine modern bulaşıkhaneler monte edildi. Çadır kentte bulunan on mahalleye on adet modern prefabrik bulaşıkhaneler kazandırıldı.

Suriyeli mültecilerin daha sağlıklı ve modern ortamda bulaşıklarını yıkamaları için, çadır kentte güneş enerjisiyle suyunu ısıtan prefabrik bulaşıkhaneler kazandırıldı. Özelikle kış günlerinde sıcak suyun her saate bulunması için, prefabrik bulaşıkhanelere güneş enerjisi paneller monte edilmiş.

Akçakale Süleyman Şah çadır kent kamp müdürü Hüseyin Ortaç " AFAD ve Unicef'in katkılarıyla çadır kentimize on adet modern bulaşıkhane kazandırıldı. Bu modern ve kullanışlı bulaşıkhaneler, güneş enerjisiyle suyunu ısıtacak. Artık mülteciler her saate sıcak suyla bulaşıklarını modern ortamda daha sağlıklı bir şekilde yıkayacaklar. Şu anda bulaşıkhanelerimizin montaj işleri devam ediyor. Montajlarının bitimiyle birlikte modern bulaşıkhaneler hizmete girecek. Bu bulaşıkhanelerde mülteci kardeşlerimiz rahat bir şekilde bulaşıklarını yıkayabilecekler. Modern bulaşıkhanelere güneş enerjisi monte edilerek her saate sıcak su bulma imkanı olacak. Bu katkılarından dolayı AFAD ve UNİCEF yetkililerine teşekkür ederiz."dedi.

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerine gelen modern bulaşıkhaneler tek tek mahallere monte edildikten sonra, suları bağlandıktan sonra atık sularının da bağlanıp hizmete kondu. Modern bulaşıkhanelerin önümüzdeki hafta içinde mültecilerin hizmetine sunulacağı dile getirildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentte Prefabrik Bulaşıkhaneler Yerleştirildi. - Son Dakika


Advertisement