Çaldıran'da Öğretmenler Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Öğretmenler Günü Etkinliği

Çaldıran\'da Öğretmenler Günü Etkinliği

Van'ın Çaldıran ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.
Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, ardından Çaldıran Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti.

25.11.2013 17:13

Van'ın Çaldıran ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, ardından Çaldıran Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti. Öğretmenlerin güllerle karşılanmalarının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. İlçe Kaymamı İbrahim Dündar, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş, Belediye Başkan Vekili Halil Taş, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Musa Arı, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Mesut Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anus ve kamu kurum amirleri ile öğretmenler katıldı. 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin slayt gösterimi sırasında duygulu anlar yaşanırken, bazı öğretmenler ise gözyaşlarını tutamadı. Ardından bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş, bütün meslektaşlarının gününü kutlayarak, "Düşlerimiz çok güzel, çünkü düşlerimizde Allah'ın en büyük eseri olan insan yaşar. Yaptıklarımız çok olabilir, ancak yapamadıklarımızın da farkında olarak sorumluluklarımızı unutmamalıyız. Yaşadığımız hayatın ve de mesleki zorlukların derecesi ne olursa olsun heyecanımızı hep diri tutarak ideal ve hedeflerimize inanmalıyız. Medeniyet, hiç şüphesiz ki bu şerefe sahip fedakar ve cefakar öğretmenler sayesinde yükselecektir" dedi.

Atatürk İlkokulu Müdürü Muhammet Binici ise, öğretmen mesleğinin her şeyden önce bir ideal gaye ve hizmet mesleği olduğunu söyledi. Binici, "Toprak altına atılan bir tohumun onlarca tohumu verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmende hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna feda edebilmelidir. Sevgili meslektaşlarım, sizler karanlıkları aydınlatmak için geceyi gündüze çeviren, çaresizliğe çare, gönül yarasına merhemsiniz" diye konuştu.

Atatürk İlkokulu İngilizce Öğretmeni Şenel Güldal ise, öğretmenler adına bir konuşma yaparak, "Memleketi asıl aydınlığa boğacak olanlar, öğretmenlerin yetiştirdiği küçük hanımlar ve beylerdir. Onlar geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısıdır. Ne kadar mühim olduklarını bilmeli ve ona göre çalışmalıdırlar. Öğretmenin görevi memleketi aydınlığa boğacak olan bu gençlere mühim olduklarını hissettirmektir. Sadece bilgi yetmez, bir fidan için su önemlidir, fakat yeterli değildir asla, güneşte görmelidir ki büyüsün, serpilsin ki meyve verebilsin. Bugün ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından skeç gösterisi yapılarak şiirler okundu. Daha sonra aday öğretmenler için yemin töreninin yapılmasıyla program sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Öğretmenler Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement