MHP Seyhan Adayı Çalışkan İşçi Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

MHP Seyhan Adayı Çalışkan İşçi Temsilcileriyle Buluştu

MHP Seyhan Adayı Çalışkan İşçi Temsilcileriyle Buluştu

MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Çalışkan, Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı ve DİSK Bölge Temsilcisi Kemal Aslan ve işçi temsilcilerini ziyaret etti.

30.01.2014 10:10  Güncelleme: 10:19

MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı ve DİSK Bölge Temsilcisi Kemal Aslan ve işçi temsilcilerini ziyaret etti.

Her zaman hak arama mücadelesi yapanların yanında olduklarını ifade eden Çalışkan, "Süleyman Çelebi döneminde işçilerle birlikte hak aramak için yalınayak yürüdük. Tekel özelleştirmesinde masaya çıkarak özelleştirmeye karşı çıktık. Hep emeğin yayında olduk. Bizim anlayışımız hep böyle oldu" dedi.

MHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş'ın da katıldığı ziyarette 1980'den önce sendikalı işçi sayısının yüzde 78'lerde olduğunu hatırlatan MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan "Ancak bu rakam şimdi yüzde 10'lara kadar düştü. AK Parti gelmeden önce dolar milyarderi Türk vatandaşı sadece 3 kişiyken şimdi bu rakam 46. Vergi sıralamasında ilk 10'da sanayi kuruluşları vardı. Şimdi ise ilk 10'da 9 banka ve Telekom yer alıyor. Faiz lobisi diyorlardı. Faiz lobisiyle kim çalışmış ortada" diye konuştu.

Asgari ücretin yetersiz olduğunu da ifade eden Çalışkan, "Biz belediyeye geldiğimizde asgari ücreti değil en azından açlık sınırını emsal alacağız. Bu konuda maaş iyileştirmesi de yapacağız. Tüm çalışanların emek mücadelesinde başarılar diliyorum" dedi.

Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı ve DİSK Bölge Temsilcisi Kemal Aslan ise ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyledi. Sözleşme görüşmelerine başlayacaklarını anlatan Aslan yaşadıkları sorunlarla ilgili Çalışkan'a bilgi aktardı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Seyhan Adayı Çalışkan İşçi Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement