Çamtepe Köyü'nde Doktor Ayağa Geldi - Son Dakika
Yerel

Çamtepe Köyü'nde Doktor Ayağa Geldi

Çamtepe Köyü\'nde Doktor Ayağa Geldi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye Sağlık Ekipleri ilçeye bağlı Çamtepe köyünde köy sağlığı programını gerçekleştirdi.

15.05.2013 12:37

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye Sağlık Ekipleri ilçeye bağlı Çamtepe köyünde köy sağlığı programını gerçekleştirdi.

Diabet, hipertansiyon, brusella konusunda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Dr. Cengiz Kaypak, çalışmaya köylülerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Köylerde sağlık konusunda büyük eksiklikler olduğunu anlatan Dr. Cengiz Kaybak, hen muayene hem de eğitim çalışması yaptıklarını söyledi.

Köy gezilerinin devam ettiğini bildiren Dr. Kaypak, "Onlara anlatıyoruz, onları dinliyoruz önemli bir bilinç eğitim eksikliği var. Bunu gidermeye çalışıyoruz. Aşırı tuz tüketimi, sağlıklı beslenememe, bunun sonucunda, kontrolsüz hipertansiyon vakalarının ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bunun sonunda

felçler, kalp ve böbrek yetmezliği oluşuyor. Diabetli vakalar da gerekli diyet önlemlerini almıyorlar kan şekerleri kontrolsüz duruyor. Ayrıca her çalışmada yeni diabet vakaları tespit ediyoruz. Bu tip eğitim ve tarama çalışmalarının yaygın bir şekilde yapılmasının önleyici proaktif halk sağlığı anlamında önemli olmaktadır. Halkın çaresizliğine bir nebze derman olmaya çalışıyoruz. Onlara saf bir sevgi götürüyoruz, ve karşılığını sınırsız sevgi olarak alıyoruz. Bu bir karşılıklı sevdadır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çamtepe Köyü'nde Doktor Ayağa Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement