Çanakkale'nin Zemin Etüdü Çıkarılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çanakkale'nin Zemin Etüdü Çıkarılıyor

12.10.2012 14:28

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri ile Çanakkale Belediyesi işbirliğinde kentin zemin etütleri çıkarılıyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri ile Çanakkale Belediyesi işbirliğinde kentin zemin etütleri çıkarılıyor.

Zemin etütlerinin tespitine ilişkin ek protokol Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından Çanakkale Belediyesi'nde imzalandı.

Gökhan, yeni imara açılan 5 bin dekarlık Esenler bölgesindeki alanın da daha önceden yürütülen zemin etütleri çalışmasına dahil edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Üniversite kent işbirliğinin güzel bir örneği olarak bunu kent halkının dikkatine sunmak istiyorum. Kentle ilgili tüm sorunlarda üniversitemizi mutlaka paydaş kılmamız lazım. Çünkü onlar bilim üretiyorlar. Üniversitemiz genç bir üniversite ama giderek kent ve üniversite ilişkileri yoğunlaşma durumunda olmalıdır. Hatta üniversite sanayi ilişkisini de geliştirmek lazım. Bu bağlamda çalışmanın verimli olacağına inanıyorum."

Laçiner ise Çanakkale'ye katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Üniversitemizin jeoloji ve jeofizik uzmanları kentin zemin etütlerini yapıyor. Gelecekte daha sağlıklı, güvenli bir Çanakkale'nin inşa edilmesine katkı sağladığımız için çok mutluyuz" dedi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Zafer Akpınar - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'nin Zemin Etüdü Çıkarılıyor - Son Dakika


Advertisement