'Çanakkale Zaferi 100. Yıl Albümü" Tanıtımı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

'Çanakkale Zaferi 100. Yıl Albümü" Tanıtımı Yapılacak

\'Çanakkale Zaferi 100. Yıl Albümü" Tanıtımı Yapılacak

Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılı münasebetiyle, Türk Dünyası Kültür Vakfı tarafından desteklenen ve zaferin yüzüncü yılı anısına çıkartılan ‘’Çanakkale Zaferi 100. Yıl Albümü’’nün lansmanı gerçekleştirilecek.

22.05.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi'nin yüzüncü yılı münasebetiyle, Türk Dünyası Kültür Vakfı tarafından desteklenen ve zaferin yüzüncü yılı anısına çıkartılan "Çanakkale Zaferi 100. Yıl Albümü"nün lansmanı gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında, 1915 Çanakkale Destanı'nda etnik kimlik, mezhep gözetmeksizin cephede gözünü kırpmadan kardeşçe sırt sırta vererek kanlarının son damlasına kadar savaşan ölümsüz Türk kahramanlarının zaferini toplumun her kesimine bir kez daha hatırlatılması amaçlanıyor. Albümde yer alan şiirlerin ve mektupların metnine, duygusuna ve içeriğine göre o dönemi yansıtılarak icra edilen besteler, Türk müziğini evrensel bir müzik anlayışı ile bir araya getirerek öz müziğe polifonik olarak çok sesli bir kompozisyon oluşturuyor. Şiirlerin, mektupların ve Çanakkale Türküsü'nün yer aldığı albümde ünlü sanatçılar Orhan Kılıç, Hüseyin Avni Danyal, Gökhan Alkan, Uğur Arslan, Kutsi, Ahmet Yenilmez, Şenol Göka, Volkan Keskin ve Orhan Hakalmaz sesleriyle albüme renk kattı.

"Çanakkale Zaferi 100. Yıl Albümü" projesinin tanıtımı, 24 Mayıs Pazar günü saat 20.00'de Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Çanakkale Zaferi 100. Yıl Albümü' Tanıtımı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement