Çankırı'da Mahalle İftarları Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Çankırı'da Mahalle İftarları Coşkusu

Çankırı\'da Mahalle İftarları Coşkusu

Çankırı belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen mahalle iftarları büyük bir coşkuya sahne oluyor.

24.07.2012 17:15

Çankırı belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen mahalle iftarları büyük bir coşkuya sahne oluyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından hayata geçirilen her mahallede düzenlenen sokak iftarlarına ilgi her geçen yıl artıyor. Çankırı Belediyesi Abdülhalik Renda Mahallesi Orköy Sokağında iftar sofrası kurdu.

Başkan irfan Dinç'te kurulan iftar sofrasını ziyaret etti. İftar saatine kadar vatandaşlarla sohbet ederek, yemek dağıtan Başkan Dinç, daha sonra vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

Ramazan coşkusunu birlikte iftar açma mutluluğu ile birleştiren Çankırılılar, genç yaşlı, kadın erkek, zengin fakir, aynı sofrada aynı anda iftarını açtı. Sokaklara kurulan sofraların mahalleli arasındaki kardeşlik duygularını da pekiştirdiğine dikkat çeken vatandaşlar, Ramazan programları için Başkan Dinç'e teşekkür etti.

Başkan Dinç, iftar yemeğinin ardından alana toplanan çocuklara balon dağıtarak onları sevindirdi. Palyaçolar da çocukların yüzlerine boya ile değişik şekiller yaparak ortaya renkli görüntüler çıkmasını sağladılar. Çocuklar palyaçoların değişik oyunları ile doyasıya eğlendiler.

Başkan Dinç, daha sonra Çivitçioğlu Medresesi'nde düzenlenen ney dinletisini katılmak üzere buraya geçti. Ney dinletisine; Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç, Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ayvaz Çal, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Musa Çağlar ve vatandaşlar katıldı. Tasavvuf Müziği'nden örnekler sunan ekip, ney sesi ile gönülleri huzurla doldurdu.

Çankırı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan sokağı uygulaması da Yukarı Çarşıdan alınarak Karatekin Parkı'na taşındı. Vatandaşların çocukları ile birlikte yoğun ilgi gösterdiği programda geleneksel Hacivat karagöz oyunu, meddah ve çeşitli orta oyunları sergilendi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankırı'da Mahalle İftarları Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement