Çarşamba'da Sağlık Personeline "Organ Bağışı" Semineri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çarşamba'da Sağlık Personeline "Organ Bağışı" Semineri

Çarşamba\'da Sağlık Personeline "Organ Bağışı" Semineri
26.05.2014 17:24

Çarşamba'da sağlık personeline organ bağışı semineri verildi.

Çarşamba'da sağlık personeline organ bağışı semineri verildi.

Organ Bağışı Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, seminerde organ naklinin tanımı, hangi organların naklinin yapıldığı, kimlerin organ bağışında bulunabilecekleri ve bağışlanan organların kimlere nakil edilebileceği konularına değindi.

Seminere katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, konu ile ilgili sağlık personellerine büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, "Bağışçılarımıza öncelikle biz sağlık personelleri olarak örnek olmalıyız. Konu ile ilgili yaklaşımlarımız çok önemli. Türkiye genelinde organ bağışı oranı yüzde 22'dir. Samsun'da organ bağışı ortalamamız Türkiye genelinin üzerinde ve biz bu oranın daha da artmasını istiyoruz" dedi.

Seminere, Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli, Çarşamba Toplum Sağlığı Merkezi personeli, Çarşamba Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı elemanları katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çarşamba'da Sağlık Personeline 'Organ Bağışı' Semineri - Son Dakika


Advertisement