Çaylar Cem Evi Etrafı İmece Usulu ile Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Çaylar Cem Evi Etrafı İmece Usulu ile Yapılıyor

Çaylar Cem Evi Etrafı İmece Usulu ile Yapılıyor

Muş’un Varto ilçesine bağlı Çaylar köyünde vatandaşlar, imece usulü ile Cem Evi’nin etrafını parke taşı ile örmeye başladı.

11.09.2015 17:55

Muş'un Varto ilçesine bağlı Çaylar köyünde vatandaşlar, imece usulü ile Cem Evi'nin etrafını parke taşı ile örmeye başladı.

Varto ilçesi Çaylar köyünde 580 metre kare alan üzerinde yapılan Cem Evi'nin çevre düzenlemesini köylüler imece usulü ile parke taşı döşemeye başladılar. Parke taşlarının bir kısmını Varto Kaymakamı Tahir Şahin, bir kısmını da AK Parti Karlıova Belediyesi verirken, parke döşemesinin ustalığını da Varto belediyesi üstlendi.

Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamada bulunan Çaylar köyü Muhtarı Ali Akdağ, "Köyümüz Varto-Karlıova- Erzurum yol asfaltı üzerinde bulunup ilçe merkezine 15 kilometre mesafededir. Bu nedenle hem konumu bakımında hem de insanlarımızın taziyelerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için içeriden ve dışarıdaki insanlarımızın katkılarıyla Cem Evi'nin yapımına başladık. Cem evimizin büyük bir bölümünün tamamlamış bulunmaktayız. Çevre düzenlemesinin yapılması gerektiğinden dolayı Varto kaymakamlığına yaptığım müracaatta ilçe Kaymakamımız Tahir Şahin parke taşlarının bir kısmını verdi. Ancak yetmeyeceğinden dolayı Karlıova Ak Parti ilçe Belediye Başkanına durumu söylemem üzerine belediye başkanı da parke taşı yardımında bulunuldu. Ayrıca Varto Belediye Eşbaşkanı Sabite Ekinci'de parke taşı ustası verdi. Geri kalan işçiliğini ise köylülerimiz imece usulü ile çalışıp çevre düzenlemesini yapıyoruz. Daha eksikliklerimiz olduğundan dolayı yardımsever vatandaşların yardımını bekliyorum. Bu konuda emeği geçen ilçe Kaymamı ahir Şahin'ne Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl ve Varto Belediye Başkanı Sabite Ekinci'ye ve basınımıza teşekkür ederim" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaylar Cem Evi Etrafı İmece Usulu ile Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement