Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin Sosyolojik Araştırma Projesi Büyük Beğeni Topluyor - Son Dakika
Yerel

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin Sosyolojik Araştırma Projesi Büyük Beğeni Topluyor

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin Sosyolojik Araştırma Projesi Büyük Beğeni Topluyor

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencileri Mustafa Ali Aykol ve Uğur Uzun’un yaptıkları sosyolojik araştırma ve proje ülke çapında ilgi ve beğeni topluyor.

01.04.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 9. sınıf öğrencileri Mustafa Ali Aykol ve Uğur Uzun'un yaptıkları sosyolojik araştırma ve proje ülke çapında ilgi ve beğeni topluyor.

Okulun edebiyat öğretmenlerinden Leyla Yıldız'ın danışmanlığında hazırladıkları "İnanca Saygı Düşünceye Özgürlük - Türkiye'de Demokrasi, Eşit Vatandaşlık ve Özgürlükler Üzerine Sosyolojik Bir Okuma" isimli projeyi farklı mecralarda sunma şansı bulan öğrenciler, araştırmalarını, sonuçları ve kendi fikirlerini, çözüm önerilerini insanlarla paylaşıyor.

Kanal 54'te Adnan Turgay Özbalkan'ın hazırlayıp sunduğu "Adım Adım Sakarya" programına konuk olup sunumlarını yapan öğrenciler, ardından sırasıyla Radyo Mega'da Şebnem Eriş'in, Ülke TV'de Şaban Özdemir'in ve TVNET'te Serhat İbrahimoğlu'nun konuğu oldular ve araştırmalarını, çıkan sonuçları ve kendi düşüncelerini paylaştılar. Araştırmalarını yaparken Prof. Dr. Atilla Yayla ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan başta olmak üzere birçok önemli isimle derinlemesine görüşmeler yapan öğrenciler aynı zamanda Sakarya'da 500 kişiye anket uyguladı. Makale metinlerini kitap formatına getirip basan öğrenciler, kitaplarında birçok önemli tespite imza attılar.

Öğrenciler, kendilerine her türlü desteği veren Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Mehmet Topaloğlu, Müdür Yardımcıları Savaş Kanbur ve Murat Mengen başta olmak üzere tüm öğretmenlerine ve arkadaşlarına minnettar olduklarını söylediler. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin Sosyolojik Araştırma Projesi Büyük Beğeni Topluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement