Çerkezköy'e İmam Hatip Lisesi İçin İlk Adım Atıldı - Son Dakika
Yerel

Çerkezköy'e İmam Hatip Lisesi İçin İlk Adım Atıldı

Çerkezköy\'e İmam Hatip Lisesi İçin İlk Adım Atıldı

Arsası Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçe Belediyesi tarafından bağışlanan İmam Hatip Lisesi için hazırlanan protokol Tekirdağ Valiliği'nde imza altına alındı.

23.01.2012 20:13

Arsası Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçe Belediyesi tarafından bağışlanan İmam Hatip Lisesi için hazırlanan protokol Tekirdağ Valiliği'nde imza altına alındı.

Çerkezköy Ambardere mevkii 1215 ada 2 No'lu parseldeki 12 bin 460 metrekare alan üzerinde yapılacak olan İmam Hatip Lisesi için Tekirdağ Valiliği'nde bugün protokol imzalandı. İmza törenine Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek'in yanı sıra, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, İl Özel İdare Sekreteri Mustafa Yel, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy

Belediye Meclis Üyesi Avukat Ziya Osmanoğlu, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karagöz ile Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Çesiad Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Sorumlusu Tuncay Yeğin ve Ak Parti Çerkezköy eski ilçe Başkanı Sait Yazı katıldı.

Yaklaşık 6 milyon 500 bin TL'ye mal olması planlanan İmam Hatip Lisesi hakkında bilgilendirmede bulunan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, "Okulun arsasını Çerkezköy Belediyesi karşıladı. Teknik kontrol İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecektir. Hayırlı olsun" dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e belediye olarak eğitime katkılarından dolayı teşekkür eden Vali Kemelek, "Çerkezköy Belediyesi bir çok okul hayırlarında yanımızda oldu. Şu anda Çerkezköy'de bir anaokuluna başladık. Yine Çerkezköy Belediyesi'nin katkıları ile anaokulunu önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştireceğiz" diye konuştu. Hacı Fahri Zümbül'ün adını taşıyan diğer okullarda da Çerkezköy Belediyesi'nin büyük katkıları olduğunu söyleyen Vali Kemelek, "Gerek yer temini, gerek imar konusu

gerekse de maddi konularda Çerkezköy Belediyesi her zaman destekte bulundu. Yaptıkları katkılarla bunu her zaman gösterdiler" dedi.

Türkiye'nin sanayileşen ve sürekli gelişen bir ülke olmasında meslek liselerine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Kemelek şunları söyledi:

"Orta öğretimde meslek liseleriyle, düz lisesi dediğimiz liseler arasında bir denge tutturmak zorundayız. Daha çok meslek liselerine yer vermek suretiyle de bu dengeyi meslek liselerinden yana kullanmak gerekiyor. Türkiye sanayileşen ve hızla gelişen bir ülke durumunda bulunuyor. Çerkezköy gibi sürekli gelişen bir bölgede meslek liselerimizin çeşitliliğini artırmamız gerekiyor. İmam Hatip Lisesi de onlardan bir tanesidir.

İhtiyaç vardı; bu doğrultuda bu projenin yapımına da başlanıyor."

Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Basın Sözcüsü İrfan Demir, Çerkezköy'de İmam Hatip Lisesi'ne ihtiyaç olduğunu söyleyerek, "İmam Hatip Lisesi düşüncesi ortaya çıktığında hep beraber bir araya geldik. Çalışmalarımızı hızlandırarak belli bir mesafe kat ettik. İnşallah, hayırseverlerimizin desteği ve sizlerin öncülüğünde bu güzel okulu inşa edeceğiz" diye konuştu.

Demir, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetimi olarak ellerinden gelen gayreti göstererek İmam Hatip Lisesi'nin Çerkezköy ve bölgeye kazandırmaya çalışacaklarını ifade ederek "Başarıyla, yüzümüzün akıyla bu işin altından çıkacağımıza eminim. Derneğimiz yönetimi kaliteli ve saygın insanlardan oluşmaktadır. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalardan çıkardığımız izlenimlere göre iş adamlarımızdan sanayicilerimize, esnafımızdan vatandaşlarımıza kadar herkes İmam Hatip Lisesi'nin

yapımında katkı sağlayacaktır. İmam Hatip Lisesi'nin bölgemize ve Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de kısa bir değerlendirmede bulundu. Belediye Meclis Kararı ile İmam Hatip Lisesi'nin yapılacağı arsanın belediye tarafından bağışlandığını hatırlatan Başkan Ertem, İmam Hatip Lisesi'ne öncülük edenlere teşekkür etti. İmam Hatip Lisesi'nin Çerkezköy için hayırlı bir yatırım olduğunu söyleyen Ali Ertem "Çerkezköy'ün yapısını incelediğimizde böyle bir okula ihtiyaç olduğu görülüyordu. Vatandaşlarımızdan İmam Hatip Lisesi için çeşitli talepler geliyordu. Şimdi İmam Hatip

Lisesi'nin yapılması ile birlikte bu ihtiyaçlar da karşılanmış olacak" dedi.

40 derslikli olarak inşa edilecek İmam Hatip Lisesi'nde 1500 civarında öğrenciye eğitim-öğretim verileceğini belirterek sözlerini sürdüren Ali Ertem, "Çerkezköy Belediyesi olarak her zaman eğitimin yanında olduk. Her dönem gerek arsa bağışı gerek diğer okul ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında eğitimin yanında olduk. İnşallah burada da üzerimize düzeni yerine getireceğiz. Çerkezköy ve halkımız için hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından İmam Hatip Lisesi'nin protokolü imza altına alındı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerkezköy'e İmam Hatip Lisesi İçin İlk Adım Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement