Çevre Bilinci Küçük Yaşlarda Kazanılıyor - Son Dakika
Yerel

Çevre Bilinci Küçük Yaşlarda Kazanılıyor

Çevre Bilinci Küçük Yaşlarda Kazanılıyor

Çevre koruma ve geri dönüşüm konularında sürekli projeler geliştiren 80.Yıl Efe İlköğretim Okulu 2011 yılı Çevre Ödüllerini dağıttı.

12.01.2012 15:21

Çevre koruma ve geri dönüşüm konularında sürekli projeler geliştiren 80. Yıl Efe İlköğretim Okulu 2011 yılı Çevre Ödüllerini dağıttı. Okul içerisinde düzenlenen çevre yararına kampanyalara katılan öğrenciler ödüllendirildi.

Atık kağıt, atık pil ve plastik kapak toplama kampanyalarının düzenlendiği 80. Yıl Efe İlköğretim Okulu'nda 2011 yılında 5 ton atık kağıt, 120 kg atık pil biriktirildi. Sınıflar arası düzenlenen plastik kapak toplama yarışmasında ise binlerce kapak toplanarak engelliler yararına bağışlandı. Engellilere destek ve çevreyi koruma amacıyla düzenlenen plastik kapak toplama kampanyasına da katılan okulda 2011 yılında toplam 91.596 adet kapak toplanırken okul içinde düzenlenen yarışmanın birincisi Mehtap Kararmış rehberliğinde 41.500 kapak toplayan 5-B sınıfı oldu.

10 bin

kapak toplayan 8-B sınıfı ikinci, 8 bin 63 kapak toplayan 7-A sınıfı ise üçüncü oldu. Yine 5-B sınıfında Yağmur Serbes, topladığı 16 bin 550 kapak ile yılın en çevreci öğrencisi seçildi. Toplanan plastik kapaklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü rehber öğretmeni Nilgün Açar ve 5-B sınıfı öğrencileri tarafından belediye çalışanlarına teslim edildi. Çalışmaları teşvik adına getirilen her atık pil için öğrencilere birer şeker verilen okulda, plastik kapak toplama kampanyasında birinci olan sınıf da pasta ile ödüllendirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Zeki Atlıer, "Eğitim okulumuzun temel ilkelerinden. Daha iyi gelecek için daha iyi çevre bilincini 4 yaş grubu anasınıfından itibaren tüm sınıflarda aşılamaya çalışıyoruz. Düzenlenen atık kağıt, atık pil ve plastik kapak toplama kampanyalarımız sadece öğrenci ve velilerimizle sınırlı değildir. Çevreye gönül veren genç-yaşlı-çocuk herkesin katkılarını bekleriz" şeklinde konuştu.

(AG-AH-)

12.01.2012 15: 01 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çevre Bilinci Küçük Yaşlarda Kazanılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement