CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması

02.04.2013 17:30

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, partisinin toplumsal barış konusunda bedel ödediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, partisinin toplumsal barış konusunda bedel ödediğini söyledi.

Matkap, partisinin Ordu İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partisinin Türkiye'deki sorunların çözülmesi konusunda çok duyarlı olduğunu ifade eden Matkap, "CHP toplumsal barış konusunda bedel ödeyen bir partidir. AK Parti ve diğer siyasi partiler bu konunun ucundan bile girmediği dönemlerde biz raporlar hazırladık. Bu konu bize seçimlerde de çok olumsuz yansıdı" dedi.

CHP'nin modelinin, "demokrasinin derinleşmesi, özel mahkemelerin kapanması, seçim barajının düşürülmesi, uzun tutukluluk sürelerinin kaldırılması ve artı çoğulcu demokrasinin güçlenmesinin gerekliliği" olduğuna dikkati çeken Matkap, şöyle konuştu:

"Her insan kendi kültürü ile onur duymalıdır. Tanrı doğumdan önce kimseyle pazarlık yapmıyor, kimseyle müzakerede bulunmuyor. Kimin nerede, hangi ilde, hangi inanç mensubu olarak doğacağı bilinemez. O nedenle çoğulcu demokrasinin güçlenmesi noktasında CHP'nin düşünceleri çok açık ve nettir."

Matkap, büyükşehir belediyeleriyle ilgili yasaya da değinerek, "Biz illerimizin büyükşehir belediyesi olmalarına değil, belde ve köylerin kapatılmasına karşı çıktık. Eğer başvurumuz Anayasa Mahkemesi'nden dönerse, biz iktidar olduğumuzda kapanan belde ve köylerimizi yeniden açacağız" ifadesini kullandı. - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Açıklaması - Son Dakika


Advertisement