CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı,"Halkımızın CHP'ye ihtiyacı var ve bizim parti olarak iktidara hazır olmamız gerek" dedi.

23.11.2012 11:41

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı,"Halkımızın CHP'ye ihtiyacı var ve bizim parti olarak iktidara hazır olmamız gerek" dedi.

Sarı, Antakya Oteli'nde düzenlenen ve Hatay ile Osmaniye'den partilerinin teşkilat üyelerinin katıldığı "Parti Okulu Eğitici Eğitmeni" programının açılışında yaptığı konuşmada, parti içi eğitim çalışmalarını kurumsal yapı içerisinde yürütecekleri bir sistem olarak tasarladıklarını, kurguladıklarını ve yürüttüklerini, bununla parti içerisinde eğitim çalışmalarını yürütecek olan kadroların yetiştirilmesinin amaçlandığını söyledi.

AK Parti hükümetinin ülkeyi yönetemediğini, bugün içinde bulunulan durumun bunun somut bir kanıtı olduğunu ileri süren Sarı, şöyle devam etti:

"Öylesine somut bir kanıt ki bu Hatay gibi barış ve uygarlık şehrini bu niteliğini bile sarsacak, gölgede bırakacak duruma gitti. Dış politika alanında ortaya koyduğu bu beceriksizlik 'komşularla sıfır sorun' diye başlayıp yarattığı bunca sorun sonuçta Hatay'a da bu ölçekte yansıdı. Bütün bunlar AKP'nin kırılgan bir ekonomi politika yürütüyor olması, ekonomide yaşadığımız, yaşayacağımız belirsizlikler, bunun ötesinde AKP hükümetinin Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırıları, ülkeyi, Cumhuriyeti başkalaştırma girişimleri sonuçta artık CHP'nin iktidar olmasıyla ilgili koşulları da bir yandan hazırlıyor. AKP, yürüttüğü politikalarla gerçekte kendi mezar kazıcılığını yapıyor. CHP'nin bu süreçte AKP'nin sonrasında bir iktidara hazır olması gerek. Halkımızın CHP'ye ihtiyacı var ve bizim parti olarak iktidara hazır olmamız gerek. Parti içi eğitim çalışmaları partimizi işte bu noktaya taşıyacak, iktidara hazırlayacak nitelikte bir çalışma."

Sosyal demokrat bir parti olarak hiçbir sermaye grubunun desteğini almadıklarını, böyle bir desteği reddettiklerini belirten Sarı, örgütlenmelerinin hiçbir cemaat ilişkisine dayalı olmadığını, böyle bir ilişkiyi de reddettiklerini kaydetti.

Hedeflerinin başarıları biriktirerek daha büyük bir başarıya imza atmak ve iktidara gelmek olduğunu söyleyen Sarı, "CHP olarak iktidar olmanın yolu buradan geçiyor. Birbirimize güvenmek, birbirimizle birlikte olmak, sevmek, dayanışmak ve başarmak. Bütün bunları bu üç günlük çalışmanın sonunda hissedeceksiniz. Ama bu yetmeyecek. Çünkü size verdiğimiz sadece bir çerçeve ve sistem. Bunu geliştirmek, öteye taşımak sizin çabanıza ve yetkinliğine kalmış" dedi.

CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu da iletişimin sınır tanımadığı bugünkü dünyada, en etkili silahın bilgi ve eğitilmiş bireyler olduğunu söyledi. Bu eğitim çalışmalarını çok önemsediklerini anlatan Mullaoğlu, "Artık partimizde kişilerin değil, fikirlerin tartışılacağı bir zemin oluşmaktadır" diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl'ün de katıldığı programda, eğitmen Mustafa Çinkılıç, "Eğitici eğitimin amaç ve yöntemleri" hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Yayıncı: İsa Sansar - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement