CHP Kastamonu İl Başkanı Erbilgin: "Azdavay'ı, 4 Yeğenini ve Oğlunu İşe Alan Belediye Başkanının Çiftliği Yapmaktan Kurtaracağız" - Son Dakika
Yerel

CHP Kastamonu İl Başkanı Erbilgin: "Azdavay'ı, 4 Yeğenini ve Oğlunu İşe Alan Belediye Başkanının Çiftliği Yapmaktan Kurtaracağız"

Kastamonu CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Azdavay İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'in yeğenlerini ve oğlunu belediyede işe aldığını iddia ederek belediye önünde açıklama yaptı. Kastamonu CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin:" Kastamonu'yu Azdavay belediye başkanının çiftliği yapmaktan kurtaracağız" dedi.

07.01.2023 19:25  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNAKAN YILDIRIM

Kastamonu CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Azdavay İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek'in yeğenlerini ve oğlunu belediyede işe aldığını iddia ederek belediye önünde açıklama yaptı. Kastamonu CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin: " Kastamonu'yu Azdavay belediye başkanının çiftliği yapmaktan kurtaracağız" dedi.

2019 yerel seçimlerinde Kastamonu ilçesi Azdavay'dan AKP Belediye başkanı olarak seçilen Osman Nuri Civelek'in 4 yeğenini (S.C., S.C., E.A. A.A.) ve oğlunu (T.C.) belediyede işe aldığı ve oğluna memur kadrosunda yer verdiği iddia edildi. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Kastamonu il başkanı Hikmet Erbilgin, CHP Azdavay ilçe başkanı Murat Karaburuk ve parti üyeleri Azdavay Belediyesi'nin önüne giderek açıklama yaptı. Açıklamayı yapan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin şunları söyledi:

"BELEDİYE BAŞKANI BU BELEDİYEYİ OSMAN AĞA'NIN ÇİFTLİĞİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞ DURUMDA"

"Biz bugün bu yağmurun altında hak, hukuk, adalet demek için bir araya geldik. Bizler bu ülkenin, Azdavay'ın, milletin çocukları iş, ekmek sahibi olsun, işinin başında olsun diye gayret ediyoruz, emek veriyoruz. Birileri ise kendi çocuklarının rahatı ve konforu için milletten aldığı yetikiyi art niyetli kullanıyor. Her yerel seçimden önce bu ülkenin gençlerine iş ekmek sözü veren belediye başkanı bu belediyeyi Osman Ağa'nın çiftliğine dönüştürmüş durumda. Burada kırk yalan Osman ben istediğimi yaparım diyen bir anlayışla hareket ediyor. Azdavay'ın çıkarı üzerine kendi çocuklarının çıkarını önceliyor.

"4 ÖZ YEĞENİNİ BELEDİYEYE ALMIŞTIR. YETMEDİ AZDAVAYLILARDAN GİZLİ VE SAKLI BİR BİÇİMDE KENDİ ÖZ OĞLUNU BU BELEDİYEYE MEMUR OLARAK ALMA CESARETİ GÖSTERDİ"

Hepinizin bildiği gibi Azdavay'ın çocuklarına iş, ekmek sağlayacağım diyen belediye başkanı bugüne kadar 4 öz yeğenini belediyeye almıştır. Yetmedi Azdavaylılardan gizli ve saklı bir biçimde kendi öz oğlunu bu belediyeye memur olarak alma cesareti gösterdi. Biz buna nepotizm diyoruz. Biz buna akraba kayırmacılığı diyoruz. Ne olursa olsun benim ailem huzur içinde olsun anlayışı diyoruz.

"BELEDİYE BAŞKANINDA BİRAZ ALLAH KORKUSU VARSA OĞLUNUN İŞ AKDİNİ BİR AN ÖNCE FESHETMELİDİR"

Biz bu yaşananları doğru bulmuyoruz. Her Cuma hayırlı cumalar mesajı atan Belediye başkanı Allah korkusu varsa, edep varsa, birazcık Azdavaylılardan korkusu varsa oğlunun iş akdini bir an önce feshetmelidir. Şimdi Azdavaylılara düşen görev şu, milletin yanında mı olacağız, kendi oğlunu belediyeye işe alanların yanında mı olacağız? Bu kararı bir an önce vermeniz gerekiyor.

"AZDAVAY'I BU BELEDİYE BAŞKANININ ÇİFTLİĞİ YAPMAKTAN KURTARACAĞIZ"

Bu Azdavay'da bir öğrenci yurdu var. 70 öğrenci var ve çeşmelerden akan suyu içemez durumdasınız. O öğrencilere gönderilmiş içme suyunu kapının önüne koymuş bir belediye başkanı var Azdavay'da. O öğrencilerin çamaşır makinesi, kurutma makinesini ben alırım diyenlere hayır diyen bir belediye başkanı var. Öğrencilere gelen ayakkabılıkları yurttan içeri sokmayacaksınız diyen bir Belediye başkanı var. Kindar, kötü bir Belediye Başkanı var. Azdavay'ı bu belediye başkanının çiftliği yapmaktan kurtaracağız."

CHP Kastamonu İl Başkanı Erbilgin: "Azdavay\'ı, 4 Yeğenini ve Oğlunu İşe Alan Belediye Başkanının Çiftliği Yapmaktan Kurtaracağız"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel CHP Kastamonu İl Başkanı Erbilgin: 'Azdavay'ı, 4 Yeğenini ve Oğlunu İşe Alan Belediye Başkanının Çiftliği Yapmaktan Kurtaracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement