Çifteoluklar Köyü Sakinleri 'Dayanışma Pikniği'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Çifteoluklar Köyü Sakinleri 'Dayanışma Pikniği'nde Buluştu

Çifteoluklar Köyü Sakinleri \'Dayanışma Pikniği\'nde Buluştu

Kütahya merkeze bağlı Çifteoluklar köyü sakinleri, piknikte buluştu.

27.05.2014 12:30

Kütahya merkeze bağlı Çifteoluklar köyü sakinleri, piknikte buluştu. Çifteoluklar buluşmasının ikincisini gerçekleştirdiklerini söyleyen Emekli Din Görevlisi Ahmet Dönmez, zaman geçtikçe insanların birbirinden uzaklaştığını, akrabaların bile birbirini tanımaz hale geldiğini söyleyerek, "Her Cuma günü hutbede akraba ile ilişkisini kesmeyin" ikazına muhatap olunduğunu, Cenab-ı Allah'ın akraba ilişkileri konusunda insanları uyardığını, sağlıklı bir toplum hayatı için akraba, komşuluk ilişkilerinin önemli olduğunu ifade etti.

Köylerinden ayrılan insanların birbirinden uzaklaştığını, tanımaz hale geldiğini kaydeden Ahmet Dönmez, bu buluşmanın amacının köyden ayrıldıktan sonra birbirinden uzaklaşan, birbirini tanımaz hale gelen aynı köyden insanların, akrabaların bir araya gelerek dayanışmasını, kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Düzenledikleri etkinliklerin hiç akıllaırna gelmediği halde Miraç gecesinin gerçekleştiği bir güne tevafuk ettiğini belirten Ahmet Dönmez, Miraç gecesini de kutlayarak, Miraç gecesinin İslam alemine, Milletimize huzurlara vesile olmasını diledi.

Mevlid-i Şerif ve Hatim dualarıyla devam eden Çifteoluklarlılar buluşması mezarlık ziyaretiyle devam etti. Başta Peygamber Efendimiz olmak üzere Peygamberlere, Sahabelere, İslam Alimlerine, Şehitlere, Gazilere, Soma'da hayatını kaybeden madencilere ve Çifteoluklular mezarlığında metfun akrabalarının ruhları için dualar yapıldı.

ÇOCUKLUKLARINA DÖNDÜLER

Nostaljik anların yaşandığı Çifteoluklular Köyü buluşmasında, bazı ihtiyarlar, çocukluklarında söğüt ağacından yaptıkları sipsileri bu kez, Çifteoluluklular Köyü buluşmasına gelen çocuklar için yaptılar. Muharrem Hocanın söğütten sipsi yamasını ağzı açık seyreden ve öğrenmeye çalışan çocuklar, hayatlarında unutamayacakları farklı bir gün yaşarken, söğütten yaptıkları sipsileri öttüren ihtiyarlar, yıllar öncesi çocukluklarına dönerek nostalji yaşadılar.

Aradan geçen uzun yıllar sonra bir araya gelen bazı köylüler bir araya gelerek çocukluk ve gençlik yılları hatıralarını anlatarak nostalji yaşadılar.

Dostluğun, kaynaşmanın, akraba ilişkilerinin güçlendiği, neşeli ve nostaljik bir gün yaşanan Çifteoluklular buluşmasında gelen misafirlere yemek ikram edildi.

İlki geçen sene gerçekleşen Çifteoluklular Köyü buluşmasına katılımın bu sene daha fazla olduğu görüldü.

Buluşmaya katılan köylüler, senede bir gün olsa da böylesi bir günde buluşarak güzel bir gün geçirdiklerini, aralarında muhabbet ve sevginin arttığını söyleyerek, gelecek yılki buluşmada buluşmak üzere sözleştiler. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çifteoluklar Köyü Sakinleri 'Dayanışma Pikniği'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement