Çiğli Belediyesi'nden Çanakkale'ye Gezi - Son Dakika
Yerel

Çiğli Belediyesi'nden Çanakkale'ye Gezi

Çiğli Belediyesi\'nden Çanakkale\'ye Gezi

Çiğli Belediyesi, kültür gezileri kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale’ye gezi düzenledi.

19.03.2015 13:46

Çiğli Belediyesi, kültür gezileri kapsamında Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale'ye gezi düzenledi. Destanın yazıldığı mekanları gezip görmek isteyen Çiğlili vatandaşlar, geziye büyük ilgi gösterdi.

Çiğli Belediyesi, her bir adımın şehit kanlarıyla sulandığı Çanakkale'ye, zaferin yüzüncü yılında bir gezi düzenledi. Gece saatlerinde başlayan yolculuk, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın belediye önünden kalkan araçları uğurlamasıyla başladı. Geziye vatandaşlar ise yoğun ilgi gösterdi. 225 vatandaşın katıldığı gezi de her detay ise düşünüldü. Çiğlili vatandaşlar, rehber eşliğinde Çanakkale Şehitler Abidesi'ni gezerken, o şartlarda mehmetçiklerin düşmana karşı verdiği destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını tekrar hissetti. Geziden oldukça memnun kalan ve gezdikleri her noktada duygulu anlar yaşayan vatandaşlar, Çanakkale'deki bu eşsiz mücadelenin izlerinin herkes tarafından görülmesi gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar, gezi için Çiğli Belediyesi ve Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'a da teşekkür etti.

Çanakkale Zaferi'ni anma etkinlikleri adına her yıl Çanakkale'ye gezi düzenlediklerini dile getiren Başkan Arslan, "Çiğli halkının insanlığa ibret olmuş Çanakkale'yi görmeleri için düzenlediğimiz kültür gezilerimize bu yıl da devam ettik. Çanakkale'de şanlı bir zafer kazanılmıştır. Yaşanan bu savaşın izlerine dair halen ayakta kalan Çanakkale'nin bütün güzellikleriyle, yaşattığı heyecan ve gururuyla bazen hüznü ve acısıyla görülmeye değer bir yer olduğunu düşündük. Çanakkale Zaferi bizlere, günümüze dair çok önemli mesajlar da veriyor. Zaman birlik beraberlik içinde, kardeşçe, el ele, yürek yüreğe, omuz omuza yaşama zamanıdır. Atalarımız bunu oldukça zorlu şartlarda sağladılar ve böylesi büyük bir mücadeleyi zaferle taçlandırdılar. Bu topraklarda barış için nelerin göze alındığı, vatan uğruna insanüstü bir mücadelenin nasıl sergilendiğini görmek eminim dünyalarımızı değiştirecektir. Bu atalarımızın zor şartlardaki büyük mücadelesidir ve asla unutulmamalıdır. Her zaman hatırlanmalıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiğli Belediyesi'nden Çanakkale'ye Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement