Çınar Belediyesi'nden Çınar'ı Tanıtma Filmini - Son Dakika
Yerel

Çınar Belediyesi'nden Çınar'ı Tanıtma Filmini

Çınar Belediyesi\'nden Çınar\'ı Tanıtma Filmini

Çınar Belediyesi, ilçenin tarihi yerleri ve turistik yerlerinin tanıtımın yer aldığı tanıtım filmi hazırladı.

17.05.2016 18:19

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi, Çınar'ın tarihi ve turistik yerlerini, Çınar'ın sosyo-kültürel yaşamını, Çınar Belediyesi'nin bazı çalışmalarının yer aldığı bir tanıtım filmi hazırladı.

Çekim, montaj ve kurgu çalışmasının yaklaşık 6 ay sürdüğü tanıtım filmi Türkçe ve Kürtçe olarak hazırlandı. Yönetmenliğini Kerem Çelik'in yaptığı tanıtım filminde, Çınar'ın tarihi mekanları, Zerzevan, Gozel Şeyh Köşkü, Dilaver Köprüsü, Karaköprü, Çeme Reş Mağaraları, Şeyh Abdurrahman Aktepeyi'nin türbesi ile bir çok tarihi mekan yer alıyor. Çınar'da gündelik yaşamdan ve Çınar'ın doğal güzelliklerinden estantanelerin geçtiği filmde, Çınar Belediyesi'nin yaptığı önemli projelerde kendisine yer buluyor.

Drone görüntülerinin yoğunca kullanıldığı filmde, görüntüler ve geçiş efetktleri filmin etki gücünü artırması dikkat çekiyor. 16 dakika süren tanıtım filminde, sonbaharın tüm renklerini görmek mümkün.

Tanıtım filmi ayrıca belediyeyi ziyaret eden konuklarına dağıtılmak üzere, önyüzünde Zerzevan Kalesi, arka yüzünde ise Kent Meydanı Parkı'nın fotoğrafının yer aldığı kart şeklinde 5 yüz adet flaş beleğe basıldı.

Türkçe ve Kürtçe seslendirilmesinin yapıldığı filmi youtube'den Türkçesi https://www.youtube.com/watch?v=6JDuf0NfUiA&feature=youtu.be Kürtçesi ise https://www.youtube.com/watch?v=9vLlF1-RtMI&feature=youtu.be adresinden izlenebilir.

Yapılan tanıtım filmini değerlendiren, Çınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mürsel Bahtiyar, birçok kişinin Çınar diye bir ilçeden bihaber olduğunu ifade ederek, "Yapılan film Çınar'ın tanıtılmasında ve tanınmasında önemli bir yer edineceğine inanıyoruz. Yapılan tanıtım filmini izleyenlerin Çınar'da gezilecek, ziyaret edilecek, görülmeye değer birçok yerin olduğunu keşfedecek. Çınar Belediyesi olarak ilçemizin tanıtılmasında, onun tarihi ve turistik yerlerinin keşfedilmesine olanak sağlayacak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çınar Belediyesi'nden Çınar'ı Tanıtma Filmini - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement